Pilot pisaći program predstavlja renomirani brend u oblasti proizvodnje olovaka. Održivost brenda ogleda se u postojanju same kompanije od 1918. godine sa ciljem stvaranja novih standarda u smislu udobnosti i lakoće pisanja, kroz lansiranje rolera sa tečnim mastilom, gel rolera i  FriXion rolera sa termoosjetljivim mastilom koga obožavaju mladi ljudi širom svijeta. 

 Danas, mi smo posvećeni ostvarivanju velikih izazova ovog novog milenijuma, kao što su zaštita životne sredine i nastavak inovacije i unapređenja kvaliteta i udobnosti naših proizvoda.
Još davne 1918. godine, kada je Pilot brend osnovan, pa do današnjeg dana, PILOT  kontinuirano teži stvaranju novih tehnologija u proizvodi što efikasnijih pisaćih instrumenta. Sa ponosom možemo reći da zastupamo brend koji ima zaokružen proces proizvodnje, što je u današnje vreme retkost. Ovo je moguće zbog veoma uspješnog servisa istraživanja i razvoja, integrisanog odeljenja dizajna, moćnog proizvodnog pogona i distributivne mreže rasprostranjene širom svih kontinenata.
Tokom godina, PILOT je razvio širok spektar ekskluzivnih i specifičnih mastila. Ekspertiza u hemijskom inžinjeringu brenda i značajne investicije u istraživanje, omogućili su da vam ponudimo 5 glavnih tehnologija mastila, koja su danas postala vitalni dijo tržišta pisaćeg pribora.
U nastavku pročitajte na koji način smo pokušali da do detalja prilagodimo vaše ukuse i potrebe za različitim tipovima mastila:

termoosetljivo mastilo

Termoosetljivo mastilo


Nova generacija gel mastila koje postaje nevidljivo usled izlaganja toploti. Inicijalno u boji (crno, plavo, crveno...) termoosetljivo mastilo postaje prozirno ukoliko je izloženo temperaturi iznad 60°C. Olovke sa termoosetljivim mastilom zbog toga imaju specijalnu gumu na zadnjem delu omogućavajući papiru da bude brzo zagrijan i bez oštećenja (trljanjem gumice o papir dolazi do trenja i podizanja temperature čime mastilo gubi boju). Obrnuto, izlaganje temperaturi nižoj od -10°C čini da se boja mastila ponovo pojavi.


Veoma je važno da vodite računa o vašim dokumentima posle upotrebe ovog mastila – ne izlagati ih izvorima toplote, i ne ostavljati ih na primer u automobilu tokom toplog dana ili u blizini grejalice. S druge strane, temperatura ispod -10°C čini da se mastilo ponovo pojavi, na primer stavljajući dokumente u zamrzivač! U svakom slučaju nije preporučljivo pisanje olovkama sa termoosetljivim mastilom pri potpisivanju ili na zvaničnim dokumentima.Napredna mastila na uljanoj bazi


Napredno mastilo na bazi ulja je moderna verzija mastila u obliku paste koje se trenutno koristi za hemijske olovke. Meko i tečno, obezbjeđuje brzo i ugodno pisanje neophodno za moderno izražavanje.Tečno mastilo


Tečno mastilo je napravljeno od molekula boje u masi, što mu daje fluidnost, gustinu i sjaj bez premca. Kada je protok kontrolisan PILOT-ovim regulatorom protoka mastila, ono teče do zadnje kapi obezbeđujući identičan kvalitet linije. Danas, ovo mastilo je dostupno u zamenljivim ketridžima za neke modele rolere.


Gel mastilo

Fluidnost gel mastila je pozicionirano negde između paste i tečnog mastila. Uložak je začepljen parafinskim čepom. PILOT ima jedan od najširih asortimana gel mastila u boji na tržištu sa 24 svetle, metalne i pastelne boje.
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.