Da li često brinete koliko je teška torba vašeg djeteta? Da li biste radije zamišljali kako dijete trčkara po hodniku dok se za njime čuje veseli zvuk točkića ruksaka koji vozi umjesto da ga nosi? Da samo jednim klikom može podesiti visinu ručke kojom vuče taj ruksak na željenu visinu?

Svi smo svjesni, a i brojna istraživanja su to pokazala da današnja djeca, a naročito đaci prvačići nose svakodnevno opremu u školu čija težina je na ili iznad preporučene granice za njihov uzrast i građu. Sve se češće govori o problemima sa kičmom kod đaka. Iako školske torbe nisu glavni krivci za to, one svakako predstavljaju faktor koji se ne može zanemariti. 

Za sve oni roditelje koji brinu da njihova djeca svakodnevno na svojim ramenima nosi prevelik teret, jedno od najboljih rješenja jesu ruksaci na točkiće. Uz ove ruksake dijete neće morati teret da nosi na leđima, već će ruksak vući poput kofera i na taj način će se minimizirati opasnost da dođe do kasnijih problema sa kičmom. 


Pulse Wheels serija

Upravo smo ove brige imali na umu kada smo kreirali Pulse Wheels seriju ruksaka na točkiće. Umjesto da djeca nose preteške ruksake isključivo na svojim leđima, ona mogu da ruksak na točkiće vuku poput kofera. Međutim, kada dijete ima potrebu za klasičnim ruksakom koji se može nositi na leđima, to je takođe moguće jer svi ruksaci iz Wheels serije imaju dodatne kaiševe za nošenje na leđima. Pogledajte kompletnu ponudu Pulse ruksaka na točkiće u našem web shop-u i izaberite ruksak za vaše dijete koje će mu poslužiti dugo. 

Svi ruksaci iz ove serije imaju i posebnu zaštitu pri dnu. Točkovi takođe imaju svoju zaštitu. One su naročito zgodne u danima kada su loši vremenski uslovi jer, iako sami točkići i dno mogu da se zaprljaju, zaštite sprečavaju da se garderoba djeteta zaprlja čak i u slučaju nošenja na leđima, a zahvaljujući tome da su točkići silikonski, a dno izrađeno od plastike, veoma ih je lako kanije i očistiti. Točkići od silikona omogućavaju lagano i neometano kotrljanje, a dodatni kaiševi koji su namijenjeni za nošenje ruksaka na leđima se lako mogu izvaditi kada su neophodni ili pak vratiti na svoje mjesto kako ne bi smetali u situacijama kada se ruksak vuče. Sama unutrašnjost ruksaka sastoji se od nekoliko pregrada, od kojih najveća služi za knjige i krupnu opremu, a manje i dodatni džepovi za sitnice i ostale stvari. Roditelji se najčešće odlučuju za ovaj tip ruksaka za đake prvake, ali oni mogu da se koriste i za stariji uzrast jer se ručka i naramenice ruksaka mogu podesiti i za stariju djecu. Ručka ima dva stepena podešavanja visine - prvi je za djecu mlađeg uzrasta, a drugi za stariju djecu, kao i za roditelje koji pomažu u nošenju, odnosno vuči ruksaka. 


Kada su ruksaci na točkiće idealni

Međutim, prije nego li donesete odluku da li ćete ruksak na točkiće da odaberete za svoje dijete, trebalo bi da razmislite o nekoliko faktora:

Prvo o čemu se mora razmisliti jeste da li dijete može neometano da vuče ruksak na točkiće cijelim putem do škole? Da li su putevi i staze odgovarajući? Da li u samoj školi ima previše stepenica koje bi djetetu otežale vuču ruksaka? Ukoliko u školi djeca imaju svoje ormariće u kojima drže ruksake, bitno je provjeriti i da li ruksaci na točkiće mogu da stanu u njih. 

Tek ukoliko odgovori na većinu ovih pitanja budu pozitivni, odnosno u korist ruksaka na točkiće, onda možete da donesete konačnu odluku. 

Međutim, postoji i još jedna opcija za koju bi trebalo da znate. 


#Kolica za ruksake kao dodatak za anatomske ruksake

Imali smo na umu eventualnu fleksibilnost koju naši kupci žele kada su u pitanju ruksaci na točkiće i tako je nastala nova kolekcija anatomskih ruksaka koji su pogodni za nadogradnju na mehanizam sa točkićima, odnosno kolica za ruksake. Evo kako oni funkcionišu: 

Kolica za ruksake mogu se koristiti po potrebi, na njih ćete jednostavno nakačiti ruksak koje dijete već ima i na taj način ga pretvoriti u ruksak na točkiće. Kada ta opcija nije potrebna, kolica se opet lako uklanjaju. Ona su i naročito zgodna za putovanja ukoliko ne mogu da se koriste za školu, jer pretvaraju običan ruksak u torbu sa točkovima koju će dijete lako samostalno vući tokom odlaska na odredište gde se putuje, na aerodromu, od auta do hotelske sobe i slično. 

Anatomski ruksaci iz naše kolekcije su osmišljeni tako da podržavaju pravilan razvoj djece. Oni se prilagođavaju djetetu uz pomoć podesivih naramenica i dodatnih kaiševa koji takođe imaju ulogu i u pravilnom raspoređivanju tereta. Zahvaljujući mogućnosti podešavanja, ruksaci mogu da rastu zajedno sa djetetom, a nova serija anatomskih ruksaka dodatno je poboljšana u cilju da bude potpuno kompatibilna sa kolicima za ruksake. Uz kolica za ruksake, dobija se najbolje od oba svijeta: rasterećenje koje nude ruksaci na točkiće, ali i ergonomija koju nude anatomski ruksaci. I što je najvažnije, mogućnost izbora. 


Djeci je naročito zabavno da vuku ove ruksake, bilo da li su u pitanju anatomski ruksaci sa mehanizmom ili klasični ruksaci na točkiće, a roditelji mogu da budu mirni jer znaju da problem teških đačkih torbi može da se riješi. I zato, predlažemo vam da pogledate našu ponudu ruksaka na točkiće i anatomskih ruksaka koji se mogu nadograditi i sigurni smo da ćete uspjeti da nađete nešto za svoje dijete. 

Podeli sa prijateljima: