Đaci su prije skoro dva mjeseca sjeli u školske klupe i roditelji su do sada uočili sve nedostatke ruksaka koje njihova djeca nose. 

Neki učenici su do sada prerasli svoj prošlogodišnji ruksak, neki ruksaci su dotrajali pa je vrijeme da se zamjene novim, a neki roditelji su poslije svih septembarskih troškova do sada stabilizovali svoje finansijsko stanje i u mogućnosti su da priušte djeci ono što je neophodno kako bi što uspješnije nastavila školsku godinu. 

Šta god da su razlozi, kada dođe vrijeme kupovine, normalno je da se pitate kakav će ruksak biti najbolja opcija za vaše dijete. Tada treba razmisliti o standardnim estetskim i praktičnim pitanjima poput boja, šara, broja i veličine džepova i pregrada, ali postoji i čitav niz drugih karakteristika koje treba uzeti u obzir. Jedna od prvih o kojima vrijedi razmisliti jeste - školski ruksak sa točkićima ili bez njih? Zatim, koji tip i kakve naramenice je ruksak neophodno da ima? 

Ključno pitanje svodi se na to šta je najbolje za vašeg učenika? Razložićemo ova pitanja i dati odgovore na njih u sledećim odeljcima.


Ruksaci na točkiće  

Dovoljno prostrani da se u njih može smjestiti sve što je jednom školarcu neophodno, Pulse ruksaci na točkiće su lagani za upravljanje - točkići su izrađeni od kvalitetnih materijala, ručica je kompaktna i usklađena sa uzrastom djeteta a može se podesiti i na visinu za roditelje. 

Osim što posjeduju kvalitetne točkove, ovi ruksaci imaju i naramenice sakrivene u odeljku sa patentnim zatvaračem, pa se po potrebi mogu nositi i kao običan ruksak - na ramenima. Ipak, i pored toga što je ova vrsta ruksaka odlično rješenje za prepunu školsku torbu i predstavlja veliko olakšanje za dijete, i dalje svakodnevno viđamo mnogo đaka koji nose kompletan školski pribor na leđima. Očigledno je da kao i sve u životu, i ovi ruksaci imaju određene prednosti i potencijalne mane.


Prednosti  

Torbe đaka prvaka su prilično teške, ali ni kod starijih školaraca situacija nije mnogo bolja. Teška školska torba kod mnogo djece može izazvati nelagodnost u ramenima ali i probleme sa kičmom i leđima. Zato su točkovi dobro rješenje, jer preuzimaju teret na sebe i omogućavaju djetetu da ruksak lagano gura ili vuče za sobom. Ukoliko ruksak nije previše težak, dijete može da bira da li će ga vući ili nositi na leđima, a u tom slučaju može da koristi naramenice koje ruksak ima. 

Odabir ovakvog ruksaka je za dosta đaka definitivno jedna od najboljih opcija. Osim za školu, ovi ruksaci se mogu koristiti i za putovanja jer imaju dosta prostora za pakovanje i dobri su za transport. Njihovom kupovinom možete uštjedeti jer vam neće biti potrebna posebna putna torba za dijete.


Potencijalne mane

Prvi ruksaci pravljeni sa točkićima bili su neudobni i imali su točkove kratkog vijeka. Mnogi roditelji izbjegavaju ovakav tip ranca jer misle da je dno izloženije spoljnim uticajima i brinu da neće dugo trajati. Pojedini brendovi zaista koriste točkove od nekvalitetne plastike što otežava upravljanje. Ukoliko dno torbe nije napravljeno od kvalitetnih materijala ono će brže propadati pa se može i potpuno pocjepati. Zbog svega navedenog, u našoj ponudi ćete naći ruksake od izuzetno otpornih i kvalitetnih materijala, sa visokokvalitetnim točkovima, pravljenim za laganu i glatku za vožnju po svim terenima. 

Dno ruksaka posjeduje posebna ojačanja i pravljeno je od izdržljivih materijala jednostavnih za održavanje. Osim toga, Pulse ruksaci nemaju masivnu i tešku konstrukciju pa su pored vožnje, zgodni i za nošenje na leđima.

I pored svih prednosti koje ruksaci na točkiće nude, jedan od glavnih nedostataka može biti upravo njihova čvrstina i veličina. Upravo ono što ih čini otpornijim i trajnijim jeste njihova mana u pojedinim slučajevima.  Tako, na primjer, u školama koje imaju manje ormariće, postoji šansa da ruksak neće biti moguće smjestiti u njih. Ukoliko je put do škole loš, biće komplikovano gurati ili vući ruksak po njemu. U slučaju da škola ima dosta stepenika djetetu je lakše da nosi nego vuče ruksak za sobom. U takvim slučajevima ruksaci sa točkovima nisu najbolji izbor i to su razlozi zbog kojih mnogi roditelji odustaju od njihove kupovine.  Međutim, postoji rješenje. 


Kolica za ruksak - optimalno rješenje 

Kao što smo već naveli, postoje situacije u kojima standardni ruksak na točkiće nije optimalno rješenje. Nekada je prepreka loš put od škole do kuće i nazad a nekada đaci moraju da pređu veliki broj stepenika da bi stigli do učionice. U takvim slučajevima, roditelji se često opredijele za dobar anatomski ruksak

Uzimajući u obzir sve prednosti obe vrste ruksaka, došli smo do rješenja za situacije u kojima je pred roditelje do sada stavljan jednostran izbor nakon kojeg je često slijedilo preispitivanje odluke. Da se kasnije ne biste kajali i sebe dovodili u nov trošak, kreirali smo specijalna kolica kojima se eliminišu svi razlozi protiv standardnih ruksaka na točkiće. Ovaj dodatak omogućava da se iskoriste sve prednosti anatomskih i ruksaka na točkiće. 

Kolica za ruksak omogućavaju da ruksak vučete kada god je to moguće i kada god vam teren dozvoljava. Ukoliko vam u nekom trenutku točkovi nisu potrebni, možete ih lako rasklopiti i dobiti svoj anatomski ruksak bez točkića.
Anatomski ruksak i kolica - idealna kombinacija sa mnogo pogodnosti

Šta dobijate kada se opredijelite za ovakvu kombinaciju?

  • Komoditet - bez obzira da li je potrebno da ruksak vuče ili nosi, obezbijedite djetetu maksimum udobnosti tokom prenošenja stvari koje je u njega spakovalo

  • Bezbijednost u saobraćaju - na svim našim ruksacima nalaze se reflektirajuće komponente za kretanje u uslovima smanjene vidljivosti

  • Lakše savladavanje prepreka - na vrhu kolica nalaze se drške koje olakšavaju unošenje torbe u autobus i izlazak iz njega kao i lako podizanje ranca kada god je to neophodno

  • Čuvanje - ruksak se može držati pored klupe u uspravnom položaju ili se može spakovati u bilo koji ormarić kada je bez kolica

  • Dobra organizacija  - zahvaljujući brojnim pregradama prostor je podijeljen tako da olakšava organizaciju prilikom pakovanja knjiga i školskog pribora   

  • Zaštita - u slučaju loših vremenskih prilika ruksak koji sadrži kabanicu a sačinjen je od vodoodbojnog, čvrstog poliestra je idealna zaštita sadržaja koji se u njemu nalazi

  • Dugotrajnost  - kvalitetan, funkcionalan i fleksibilan ruksak koji će moći da koristi više djece.


Kolica za ruksak su kompatibilna sa svim ruksacima iz kategorije anatomskih ruksaka, osim za pojedine outlet modele. 

Kompletnu ponudu anatomskih ruksaka, uključujući i dodatna kolica za ruksak, pogledajte na ovom linku: https://pulsebih.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/anatomski-rancevi-za-prvake/6439/