Kada su u pitanju tinejdžeri i srednjoškolci, njihova svakodnevna teretna obaveza je znatno manja u odnosu na mlađe školarce. Međutim, to ne znači da je izbor ruksaka za njih manje važan. Bilo da pitate roditelje sa više dece ili same tinejdžere, svi će vam reći da je kvalitetan ruksak neophodan, bez obzira na uzrast. Ali kako odabrati pravi ruksak za vašeg tinejdžera? Evo nekoliko faktora na koje treba obratiti pažnju:


Odaberite odgovarajući tip ruksaka

Pre nego što se odlučite za ruksak za svog tinejdžera, razmislite o tome koliko stvari će on nositi svakodnevno, kao i o njegovoj dnevnoj rutini. Da li često putuje javnim prevozom, ima li mnogo vanškolskih aktivnosti ili se bavi sportom? Ako vaše dete ima treninge, uzmite u obzir učestalost treninga i opremu koju će morati da nosi, kako leti tako i zimi. Tinejdžeri obično ne vole ideju da za svaku aktivnost koriste poseban ruksak, stoga je najbolje da pronađete jedan ruksak koji će zadovoljiti sve njihove potrebe.

Takođe razmislite o broju odvojenih džepova i pregrada. Višenamenski ruksaci (poput ruksaka 2 u 1) mogu biti dobra opcija. Bez obzira da li se radi o ruksaku ili torbi, dodatni manji odeljci su korisni za bolje organizovanje i pomažu ravnomernoj raspodeli težine u ruksaku, čime se smanjuje opterećenje leđa i ramena.


Kada je ruksak pravi izbor za tinejdžere?

Ako vaše dete nosi mnogo knjiga i dodatne opreme (uključujući laptop), ruksak je najbolji izbor. Ruksaci pružaju dobru podršku leđima i pravilno raspoređuju težinu. Čak i ako vaš tinejdžer ne mora nositi puno knjiga i školske opreme, ruksak je i dalje dobar izbor jer omogućava slobodu kretanja. Tinejdžeri često zaboravljaju ili gube stvari, pa odabirom ruksaka smanjujete rizik od zaboravljanja u školi, na klupi, u gradskom prevozu, i sl.


Kada je školska torba pravi izbor?

Ako želite veću slobodu kretanja i raznolikost, odaberite školsku torbu. Školske torbe nisu ergonomske kao ruksaci jer teret pritiska samo jedno rame prilikom nošenja. Ovo važi i za ruksake koji se nose na jednom ramenu. Savet: Ako se odlučite za školsku torbu, podsetite vašeg tinejdžera da povremeno menja položaj nošenja kako bi se izbegle dugoročne posledice. Na primer, neka ponedeljkom nosi torbu na jednom ramenu, a utorkom neka prebaci kaiš preko drugog ramena. Takođe, nije preporučljivo da kaiš visi samo s jednog ramena (kao torbice), već da pređe preko tela kako bi se teret ravnomerno rasporedio.


Kada su ruksaci na točkiće pravi izbor?

Ako vaš tinejdžer nosi previše knjiga i opreme ili ima problema s leđima i drugim zdravstvenim tegobama koje nošenje tereta može pogoršati, razmislite o ruksacima na točkiće. Sa ruksacima na točkiće ne morate se brinuti o težini i opterećenju za vaše dete. Ako vam samo povremeno treba ruksak sa točkićima, a svakodnevno bi dete koristilo običan ruksak, u našoj ponudi možete pronaći kolicu za ruksak koja omogućava da se postojeći ruksak "nadogradi" točkićima kada vam je potrebno.


Ruksaci za školu 2 u 1

Sve popularniji u poslednje vreme su ruksaci za školu 2 u 1. Ovi ruksaci su višenamenski i zapravo su dva ruksaka - jedan veći i prostraniji na koji se manji ruksak može zakačiti zipom. Ruksake možete nositi zajedno kao jedan veći ruksak ili odvojeno. Ovi ruksaci su često prvi izbor roditelja i dece jer omogućavaju fleksibilnost koju inače dobijete s tri različita ruksaka. Na primer, vaš tinejdžer može koristiti samo veći ruksak za školu, a manji za druge aktivnosti. Takođe su zgodni kada dete ostavlja knjige u školi tokom nedelje, a treba da ponese samo nekoliko svezaka ili manju opremu za školu.

Pre nego što donesete konačan izbor, suzite izbor ruksaka za tinejdžere na nekoliko opcija. Proverite garancije i kvalitet materijala. I najvažniji savet: ne kupujte ruksak bez konsultacija s vašim detetom. Tinejdžeri mogu biti vrlo osetljivi kada je u pitanju odabir stvari koje će svakodnevno koristiti.


Pulse ruksaci za tinejdžere

Pulse ruksaci za tinejdžere su posebno dizajnirani da zadovolje potrebe i stilove današnjih tinejdžera. U našoj ponudi možete pronaći širok izbor muških i ženskih modela, kao i uniseks varijanti koje su postale sve popularnije u poslednjih nekoliko godina.

Muški modeli Pulse ruksaka za tinejdžere odlikuju se modernim dizajnom i funkcionalnošću. Izrađeni su od kvalitetnih materijala koji su izdržljivi i otporni na svakodnevnu upotrebu. Sa brojnim pregradama i džepovima, ovi ruksaci omogućavaju organizovanje i lako pronalaženje svih potrebnih stvari. Bez obzira da li je u pitanju školska oprema, knjige, laptop ili lični predmeti, muški Pulse ruksaci su tu da vašem tinejdžeru pruže udobnost i stil.

Ženski modeli Pulse ruksaka za tinejdžerke kombinuju funkcionalnost i modni izgled. Dizajnirani su sa posebnom pažnjom na detalje koji su popularni među devojkama. Sa raznim šarama, bojama i stilovima, ovi ruksaci omogućavaju tinejdžerkama da izraze svoju individualnost i stil. Pored toga, ženski Pulse ruksaci su prostrani i imaju dovoljno mesta za sve potrebne školske stvari, kao i dodatne lične predmete.

Uniseks modeli Pulse ruksaka su odličan izbor za tinejdžere koji žele neutralni i univerzalni dizajn. Ovi ruksaci su jednostavni, ali stilski, i mogu se nositi kako od strane dečaka, tako i od strane devojčica. Sa dovoljno prostora i praktičnim pregradama, uniseks Pulse ruksaci su prilagodljivi i mogu se koristiti u različitim situacijama, bilo da je u pitanju škola, putovanje ili slobodno vreme.

Pulse ruksaci za tinejdžere su dizajnirani da budu izdržljivi i trajni, tako da vaš tinejdžer može uživati u njima tokom cele školske godine. Materijali od kojih su napravljeni su visokog kvaliteta, što garantuje dugotrajnost i otpornost na svakodnevno habanje. Osim toga, Pulse ruksaci su udobni za nošenje, sa anatomski oblikovanim leđnim delom i udobnim kaiševima koji smanjuju pritisak na ramena.

Neka vaš tinejdžer izrazi svoj stil i udobnost uz Pulse ruksake za tinejdžere. Pogledajte našu kompletnu ponudu i pronađite idealan ruksak koji odgovara potrebama i preferencijama vašeg tinejdžera.

Celokupnu ponudu ruksaka za tinejdžere možete pogledati ovde.