Mnogi su sa nestrpljenjem čekali trenutak da ponovo mogu da odvoje svoje kofere i da planiraju putovanja. Onima koji se odluče da na željenu destinaciju putuju avionom, a naročito kada su u pitanju low cost kompanije, na um pada pakovanje isključivo u kofer za ručni prtljag jer se na taj način može uštedjeti novac. Za predati prtljag pojedine kompanije umiju da naplate 20tak eura što nije zanemarljiva svota, pogotovo kada je cilj da se nabave karte jeftinijeg cjenovnog ranga. 

Ipak, ovde nije reč isključivo o cijeni. Postoji još razloga zbog kojih se mnogi odlučuju za pakovanje isključivo u koferima za ručni prtljag. 


Zašto se ljudi odlučuju za putovanje sa isključivo ručnim prtljagom?

Odluka da se na put ode isključivo sa ručnim prtljagom, bilo da li je u pitanju poslovni put ili odmor, može da bude jako pametna. U početku će vam se ovakav način razmišljanja učiniti prekomplikovanim, ali istina je sasvim suprotna. Manje prtljaga značiće manje stresa, a sasvim je realno da sve što vam je potrebno možete da spakujete u jedan manji kofer, naročito ukoliko je u pitanju ljetnje putovanje. Osim što je moguće da ponesete sve što vam treba, manji kofer znači i manje brige, jer će vaše stvari uvijek biti uz vas. Brže ćete izaći iz aerodroma jer nećete morati da čekate predani prtljag, a sasvim je sigurno da neće biti šanse da ostanete bez prtljaga, tj. da vam se isti zaturi jer će sve vaše stvari biti uz vas sve vrijeme. Dok prtljag može da kasni ili da se zaturi, vi ćete pravo iz aviona nakon čekiranja pasoša moći da odšetate sa samo jednim koferom i eventualno dodatnim rancem ili tašnom. Kraće rečeno, bićete znatno više mobilni i put će vam biti mnogo jednostavniji nego kada bi sa sobom nosili i veliki kofer ili torbu u predanom prtljagu. 

Sada kada smo to objasnili, vrijeme je da odaberete vašu torbu za put. 


Najvažnije karakteristike prtljaga koje bi morali da znate

Kada jednom riješite da ćete sa sobom nositi isključivo jednu torbu za put, onda je važnije nego ikada da ta torba bude veoma praktična i kvalitetna. I zato, kada birate koji ćete komad prtljaga da nosite sa sobom na put, vodite se sljedećim smjernicama: 

  • dimenzije: dimenzije prtljaga koji odaberete moraju da budu u skladu sa dimenzijama koje su dozvoljene za ručni prtljag u avionu. Ove dimenzije mogu da variraju u zavisnosti od kompanije do kompanije, ali, ono što je sigurno da prolazi kod svih kompanija jeste da te dimenzije ne pređu 40x20x55 santimetara (š-d-v-)

  • kvalitet koji će podržati težinu spakovanog prtljaga: budući da je kod većine kompanija dozvoljen prtljag koji se može poneti u avion u rasponu od 8 do 15 kg, veoma je bitno da torba koju odaberete može da podnese tu težinu, jer posljednje što biste željeli jeste da jedina torba koju imate sa sobom zakaže. 

Dakle, dimenzije i kvalitet torbe su vam najbitnije karakteristike, a pored toga, dobro je torba posjeduje pregrade za bolju organizaciju, a sama estetika i dodatna svojstva nisu od presudne važnosti, već one ostaju u drugom planu. Ono što će vam biti bitna info kada provjeravate dozvoljene dimenzije i težinu prtljaga za avion jeste da provjerite da li pored osnovne torbe za ručni prtljag u avion možete poneti još nešto, poput tašne, manjeg ranca, torbe za laptop i slično. U tom slučaju, biće vam mnogo lakše da se organizujete i spakujete, a naročito jer se težina te dodatne torbe računa nezavisno od glavne torbe za ručni prtljag. 


#Pulse preporuka za ručni prtljag

U slučaju da se riješite da ćete putovati avionom isključivo sa jednom torbom, naša topla preporuka su Pulse koferi za avion. Svi koferi u našoj izradi su napravljeni od polikarbonata. Ovaj materijal se izdvaja jer je lagan, ali i izdržljiv i otporan na oštećenja i različite vremenske uslove.  

Više o izboru kofera pisali smo u tekstu Putni koferi - kako odabrati? 

Koferi Pulse izrađuju se u šest različitih boja. Na raspolaganju vam je izbor sljedećih: zeleni, sivi, teget plavi, plavi, žuti i crveni. 

Svi Pulse koferi posjeduju jedinstveni sistem za bezbjednost. U pitanju je TSA LOCK sistem za zaključavanje koji pruža mogućnost zaštite od krađe, a takođe i poseban sistem za carinu koja uz isti može brzo izvršiti provjeru vašeg prtljaga. Što se tiče šifri, postoji 1000 mogućnosti za kombinacije brojeva što čini gotovo nemogućim da potencijalni lopov shvati vašu šifru, a u slučaju da zaboraviti istu možete da promjenite fabričku. 

Ukoliko su vaš izbor sportski ruksaci za put, prednost kod njih je mala težina, mobilnost i činjenica da će vam stvari uvijek biti uz vas, a kada jednom stignete na destinaciju i raspakujete se, taj isti ruksak se može koristiti za svakodnevne aktivnosti. 

Sportski ruksaci iz naše ponude posjeduju dodatne karakteristike kao što su: više odjeljaka za bolju organizaciju, kao i posebne odjeljke za laptopove, dodaci za multimediju, organizeri za sitnice, navlake za ruksak i slično. Kao glavne karakteristike izdvojili bismo praktičan dizajn i udobnost pri nošenju što nam je misao vodilja pri kreiranju svakoga ranca iz naše ponude. 


Za kompletnu ponudu ruksaka iz naše ponude možete pogledati kategoriju sportski ruksaci u našoj online prodavnici koja se nalazi na ovom linku - https://pulsebih.com/category/sportski-program/sportski-ruksaci/6431/


Šta spakovati u ručni prtljag? 

Već smo pomenuli da je sasvim realno, a naročito u ljetnjim uslovima da možete da se spakujete u jedan kofer ili ruksak. Pre nego što počnete da se pakujete, pokušajte da se sjetite svojih prethodnih putovanja. Razmislite koliko ste stvari nosili, a koliko ste zaista koristili. Koliko ste stvari vratili neotpakovano? Koliko ste nepotrebnih stvari ponijeli jer ste navikli da se pakujete u poslednjem trenutku kada nemate puno vremena za razmišljanje? Ukoliko putujete sa samo jednim koferom, svaku stvar koju pakujete morate pažljivo da razmotrite, a u slučaju da se pritom i snalazite sa uštedom prostora i organizacijom, bićete na pravom dobitku. Ostaće vam mjesta i za suvenire i poklone koje ćete ponijeti sa sobom kada se budete vraćali kući, putovanje će vam biti jednostavnije, uštedjećete novac na predanom prtljagu i savladaćete vještinu koja će vam značiti pri svakom narednom putovanju. 

Ukoliko pak shvatite da morate nositi i dodatnu torbu u predanom prtljagu, kompletnu ponudu kofera, ruksaka i torbi za putovanje možete pogledati na ovom linku - https://pulsebih.com/category/putni-program/6425/


Podeli sa prijateljima: