Vjerujemo da ste doživjeli ili poznajete nekog ko je iskusio sljedeći scenario: uzbuđeni ste jer ste došli na dugo iščekivanu destinaciju. Nestrpljivo čekate da se vaš kofer pojavi na pokretnoj traci na aerodromu. Najzad ga ugledate i kako pokušavate da ga podignete vidite da su vam točkići pukli. Koliko je ovaj događaj uticao na početak vašeg putovanja?

Kako biste izbjegli ovakve scenarije, važno je da na adekvatan način odaberete svoj putni kofer. U nastavku teksta pročitajte na šta biste sve trebalo da obratite pažnju prilikom izbora i kupovine putnog kofera.

 

Od kog materijala izabrati putni kofer?

Kako biste izbjegli nepijatna iznenađenja prilikom putovanja važno je da prilikom kupovine punog kofera posebno obratite pažnju na materijal od kog je isti napravljen. U različitim prodavnicama prvo ćete zapaziti, šarene i na oko dopadljive modele kofera. Međutim kada budete pročitali deklaraciju, shvatićete da su oni napravljeni od nekvalitetnih materijala, poput krte plastike.

Izdržljivi koferi koji će vas pratiti na brojnim putovanjima iz godine u godinu napravljeni su od polikarbonata. Ovaj materijal obezbjeđuje kvalitet i dugotrajnost iako je dovoljno lagan i savitljiv. Kvalitetne drške kofera izrađene su od aluminijuma. Iako je na prvi pogled plastiku i polikarbonat nije lako razlikovati, kako ne bi došlo do greške prilikom kupovine, obavezno pročitajte deklaraciju proizvoda. 


Koliko je važna boja kofera?

Na aerodromima i željezničkim stanicama ako obratite pažnju možete primjetiti da kada se koferi nalaze na gomili, postoji opasnost da više kofera budu sličnih boja i karakteristika. U brzini možete nenamjerno uzeti tuđ kofer koji neodoljivo podsjeća na vaš. Kako biste izbjegli ovu neprijatnost, predlažemo vam da izaberete upečatljive i jarke boje. Takođe, koferi jarkih boja će vam veoma lako zapsati za oko i odmah ćete prepoznati svoj. Pluse putne kofere možete kupiti u zelením i jarko žutim bojama, zatim plavim i metalik sivim nijansama. Više o ovim modelima možete pogledati na našem sajtu i u online prodavnici.


Kakvi točkići su najpraktičniji na koferu?

Ukoliko često putujete predlažemo vam da odaberete kofer sa četiri točkića. Ovakvi koferi su najpraktičniji jer su lako pokretljivi i mogu se jednostavno rotirati u različitim pravcima. Putnim koferima sa dva točkića, pogotovo onim većih dimenzija i težine, nezgodnije je upravljati. Takođe postoji veći rizik od pucanja točkića na ovakvim modelima kofera jer su više opterećeni kada je težina u pitanju u odnosu na kofere koji imaju četiri točkića, s obzirom da je težina na njima ravnomjerno raspoređena prilikom vuče. Kako bi točkići na koferu trajali duže važno je da budu presvučeni silikonom. Na ovaj način točkići će se manje habati, a samim tim trajaće duže. 

 

Koferi dimenzije - Kako izabrati pravu dimenziju kofera?

Mnogim ljudima je daleko lakše da se spakuju za put od deset ili čak mjesec dana nego za kraći odmor od dva dana jer nemaju adekvatnu dimenziju kofera za kraća putovanja. Ključnu ulogu u pakovanju ima svakako dimenzija putnog kofera. U Pulse asortimanu postoje koferi dimenzije: veliki (28inch) 4kg, srednji (24 inch) i mali (20 inch). Ukoliko ste u prilici, praktično je da kupite set putnih kofera u kom se nalaze sve tri dimenzije. Na taj način lako ćete napraviti odličnu organizaciju pakovanja i bićete spremni za svako putovanje. Primjera radi, ukoliko idete na skijanje, umesto da garderobu i glomazne zimske stvari pakujete u više različitih torbi i dodatnih kesa, možete se bez muke spakovati u jedan veliki i jedan mali kofer. U veliki kofer staće sva vaša odjeća, dok nesesere i obuću možete spakovati u kofer male dimenzije.


Zašto je važno odabrati putni kofer u kome će vaš prtljag biti siguran?

Većina proizvođača putnih kofera ili nema sigurnosan sistem za zaključavanje prtljaga ili koriste klasične metode poput katanca ili kombinaciju cifara koja nije adekvatno zaštićena. Ove metode često nisu praktične, a ne pružaju ni adekvatnu sigurnost. Koferi koje možete pronaći u Pulse asortimanu imaju savremeni sistem sigurnosti TSA LOCK (Transport Security administration). Ovaj patentirani sistem obezbjeđuje zaštitu od krađe kao i olakšani sistem otvaranja i provjere od strane carinskih organa. Kako biste podesili personalnu šifru potrebno je samo da kreirate svoju trocifrenu kombinaciju brojeva. Takođe, istu možete i promijeniti ukoliko za to bude potrebe. Na ovaj način, možete biti bezbrižni kada je sigurnost vaših stvari u pitanju.


Da li koferi imaju garanciju?

Proizvođač kofera Pulse obezbjeđuje garanciju za sve eventualne fabričke nedostatke koje kofer ispolji u periodu od 25 mjeseci od momenta kupovine. Važno je da budete obaviješteni da proizvođač ne odgovara za oštećenja nastala fizičkim putem. Najveći broj fizičkih oštećenja putnih kofera nastaje na aerodromima prilikom prenosa prtljaga iz aviona do pokretne trake. Ukoliko u tim situacijama dođe do oštećenja avio kompanija je ta koja snosi odgovornost. U ovoj situaciji trebalo bi da se obratite aerodromskoj službi za izgubljeni prtljag koja pravi zapisnik i o nastaloj šteti.


Pulse putni koferi cijena - U kom rasponu se kreću cijene kvalitetnih putnih kofera?

Često u nedostatku vremena, ljudi pred put kupe prvi kofer koji primijete u radnji. Cijene kofera variraju u zavisnosti od kvaliteta materijla od kojih su napravljeni, brenda, dizajna. Postavlja se pitanje da li je jeftiniji kofer dugoročno zaista jeftiniji?

U prosjeku, osobe koje kupuju nekvalitetnije kofere, ponavljaju kupovinu istih već sljedeće sezone. Zato je važno da dobro obratite pažnju na odnos cijene i kvaliteta putnog kofera.

U Pulse online prodavnici možete kupiti putne kofere napravljene od kvalitetnih materijala koji će biti vaši vjerni saputnici na brojnim putovanjima. Cijene kofera kreću se u prosjeku od 135,60 do 209,90 KM u zavisnosti od dimenizije putnog kofera.


Ukoliko kofer koji ste kupili ili planirate da kupite za vaše putovanje ispunjava sve navedene kriterijume možete biti sigurni da ste napravili pravi izbor. Možete početi sa pripremom putovanja i pakovanjem. Ukoliko još niste našli kofer za vas, voljni smo da vam pomognemo u potrazi. Veliki asortiman kvalitetnih Pulse putnih kofera možete pronaći u našoj online prodavnici na sljedećem linku - https://pulsebih.com/category/putni-program/koferi/6426/