Putovanja su često zadovoljstvo, ali i uzbuđenje i izazov. Kada je karta za put rezervisana, prvo o čemu razmišljamo jeste kako se najbolje spakovati i šta sve treba da ponesemo. 

Tada dolazi na red kupovina putne torbe ili kofera. Oni koji često putuju imaju svoje omiljene torbe ili kofere na koje su navikli i u koje staje baš sve što je potrebno. Kako izabrati pravu torbu za prtljag? Zavisi od toga gdje i kojim prevoznim sredstvom putujete, koliko dana ostajete i koliko stvari nosite. 

Koferi

Da li je kofer pravi izbor? Za veliki broj putovanja može biti, ali treba izabrati adekvatan. Možete ih naći u različitim dimenzijama tako da odgovaraju prtljagu za kraći ili duži put. Mnogi proizvođači prave setove od nekoliko kofera različitih dimenzija koji su praktični za odlaganje, jer staju jedan u drugi. Sa ovakvim setom bićete spremni za put u svakom trenutku. Setovi kofera zgodni su za porodična putovanja ili kada vam treba više torbi za jedan put. 

Prednosti kofera

U koferu se ispeglana odeća neće izgužvati, sve se može spakovati uredno i pregledno. Važan je kvalitet kofera, jer bez obzira na neodoljiv dizajn, biće vam važno da vam prtljag stigne neoštećen. Izdržljiv i kvalitetan kofer može se nositi godinama. Koferi često imaju točkiće, najlakše ih je voziti kada ih je četiri, a najizdržljiviji su točkići od silikona. Sa ovakvim koferom kretaćete se lako, a težina vas neće opteretiti. Lakšem nošenju doprinosi i ručka na izvlačenje. 

Putne torbe

Putne torbe mogu biti velike i male, od mekanih ili čvršćih materijala. Da li će vam određena putna torba odgovarati zavisi od vaših potreba kao i od uslova putovanja. Mogu biti klasične, sa točkićima, a izbor boja, materijala i oblika je veliki.

Prednosti putne torbe

Putna torba je praktična, često je nose sportisti ili ljudi koji su stalno u pokretu. Kvalitetne putne torbe imaju ručke koje omogučavaju lakše nošenje, remeni mogu biti podesivi, a mnoge mogu da se nose i kao ranac, a i u ruci. Zgodne su za pakovanje, jer najčešće imaju više odeljaka različite veličine i pregrade za razne putne dodatke. Tako su stvari praktično odvojene i nadohvat ruke. Putne torbe su zgodnije za odlaganje, jer se, kad su prazne, mogu spljoštiti, što sa koferima nije slučaj. Iako su sportski modeli putnih torbi najčešći, u ponudi se mogu naći i elegatne, otmjene, kožne putne torbe. Takva torba uklapa se uz poslovni stil, odličan je izbor za muškarce koji nose odijelo ili žene koje su svakodnevno obučene poslovno i formalno. 

Prednosti i mane rančeva za putovanja

Bez obzira da li planirate odmor za vikend ili punu desetodnevnu avanturu daleko od kuće, putni rančevi nude brojne pogodnosti za sve vrste putnika. Oni mogu biti dobra alternativa manjim koferima i/ili velikim putnim torbama.

Takođe, iako se mogu koristiti i kao jedini prtljag, rančevi su za duža putovanja odlični kao dodatni prtljag - za stvari koje želite da imate pri ruci, npr. kao ručni prtljag u avionu. Ono što su pozitivne strane odabira ranca za putovanja jeste da ste sa njima puno mobilniji i da ne morate stalno da razmišljate gde ćete odložiti prtljag - mogu se unijeti u avion, sa vama u autobus, voz, a ako ne želite da jurite smještaj već da obiđete određene lokacije možete to učiniti i zajedno sa rancem. Sa druge sttrane, ono što se smatra manom jeste da je malo teže organizovati stvari u rancu ukoliko vam je to jedini prtljag, kao i da se stvari mogu pogužvati, naročito ako je ranac prepun.  

Sigurnost na putu

Torbe i koferi putuju sa nama, ali često mogu u zalutati.

Svi smo nekad spremajući se za put na torbe i kofere lijepili naljepnice sa svojim ličnim podacima.

Moderne tehnologije danas obezbeđuju sigurnost prtljaga i kofera. Ranije su se zaključavali običnim katancima, a sada su to savremeni sistemi sigurnosti. Svima poznato i često gubljenje kofera i torbi uskoro će možda biti prošlost. Zahvaljujući identifikaciji preko radio frekvencije može se lako pratiti putanja prtljaga koiji je zalutao. Na kofere se može zakačiti čip za praćenje, a još savremenije rešenje je kofer/torba sa alarmom i posebnim sistemom zaključavanja i praćenja.

Dodatni savjeti #Pulse preporučuje

Odabir pravog prtljaga predstavlja važan dio planiranja vašeg putovanja. Ukoliko izaberite torbu koja je prevelika imaćete previše dodatne težine za nošenje. Ukoliko se pak odlučite za prtljag koji je premali nikada nećete uspjeti da spakujete sve što vam je potrebno za put. A ako  odaberete pogrešan materijal vaše stvari će biti natopljene kada pada kiša.

Na sve ove stvari mislili smo pri izradi putnog programa u našoj ponudi. 

Pulse koferi dolaze u 3 dimenzije - mali, srednji i veliki tako da mogu da posluže za sve vrste putovanja - bilo da li se pakujete na veliko ili idete samo na vikend sa ručnim prtljagom. 

Pulse koferi opremljeni su kvalitetnim točkićima i podesivim teleskopskim ručkama za lako manevrisanje, a obzirom da su koferi izrađeni od kvalitetnog poliuretana, oni su lagani sami po sebi, a opet otporni na različita oštećenja koja mogu nastati tokom transporta, kao i na različite vremenske prilike. 

A radi potpune sigurnosti i zaštite od krađe, Pulse putni koferi imaju i TSA sistem zaključavanja 

Sa druge strane, ukoliko se odlučite za putne torbe, njih takođe možete pronaći u našoj ponudi. Pogodne i za svakodnevne aktivnosti (poput odlaska u teretanu), ali prvenstveno za putovanja, Pulse putne torbe izrađuju se od kvalitetnog materijala odabranog tako da osigura sigurnost, ali i izdržljivost i trajnost putne torbe. Sa Pulse putnim torbama jednostavno nećete zažaliti. 

A ukoliko su vam potrebni rančevi za putovanja, u našoj ponudi možete pronaći najrazličitije vrste rančeva - od dečijih rančeva po kojima smo najprepoznatljiviji, preko sportskihm, poslovnih, specijalizovanih rančeva za laptop,... Pogledajte pažljivo kompletnu ponudu rančeva na našem sajtu, sigurni smo da ćete naći nešto za sebe. 
Podeli sa prijateljima: