Poznato je da ruksaci za djecu postoje u mnogobrojnim oblicima i stilovima. Oni su efikasno sredstvo za iskazivanje ličnog osjećaja za modu kod djece, ali i nevjerovatno korisni za većinu aktivnosti djece od najmlađeg, ali i starijeg uzrasta. Roditelji ih naročito vole jer predstavljaju vid torbe koji je najbezbjedniji za nošenje, dok djeca vole njihovu praktičnost.

Ruksaci za djecu uglavnom poseduju po više pregrada i dodataka za organiziranje stvari unutar ruksaka. Iako nisu definisani kao obavezan vid torbe za školske aktivnosti, oni su definitivno prvi izbor kod 99% školaraca. Rijetka je prilika da ćete vidjeti dijete koje knjige za školu nosi u torbi koja pritom nije ruksak. Ruksaci su prigodni i za mnoge druge prilike, a evo i zašto: 

Kada se odabere ruksak odgovarajuće kvalitete i veličine (u skladu sa uzrastom) i kada se taj ruksak pravilno koristi, opterećenje kičme je minimalno jer se težina optimalno raspoređuje. 

Evo koje su to prilike kada su ruksaci za djecu idealan vid torbe i koje ruksake preporučujemo za koje aktivnosti: 


Ruksaci za vrtić i igralište

Djeci su potrebni ruksaci već u najmlađem uzrastu. Bilo da li dijete pohađa vrtić ili ostaje kod kuće, ali svakako mu je potrebna torba za stvari kada odlazi vani, do igrališta ili u posjetu. Ruksaci za vrtić pogodni su za djecu uzrasta od dvije do pet godina. Pored osnovne namjene za vrtić, korisni su i za: 

  • Za najpotrebnije stvari koje uvijek morate imati za dijete kada ste van kuće. Korisni su jer su vam uz njih presvlaka za dijete i voda uvijek na dohvat ruke. A poznato je da su ove dvije stvari najosnovnije potrepštine koje bi uvijek trebalo da imate sa sobom kada ste sa djetetom vani. U slučaju primopredaje djeteta (od osobe do druge osobe zadužene za čuvanje) u ruksaku ćete uvijek imati spremnu presvlaku. Poznato je da se voda može nositi danima a da je djeca ne zatraže, ali isto je tako poznat čuveno pravilo - da kada zaboravite ponijeti bocu sa vodom, djeca naprasno postanu žedna. Uz ruksake za djecu ove stvari će vam uvijek biti na dohvat ruke, uključujući i omiljenu igračku i slično. 

  • Motivacija djeteta prilikom adaptacije na vrtić. Svako dijete voli novine, pogotovo kada one uključuju oponašanje odraslih. Kada dobiju poseban ruksak koji će nositi za svoje poslove (za vrtić ili park), djeca se poistovećuju sa roditeljima koji nose torbe ili tašne za posao. Ruksak će im biti interesantan i može ih motivirati i pomoći tokom adaptacije na vrtić jer će ih podsjetiti na odrasle koji izlaze vani sa svojim ličnim torbama. Takođe, njihov ruksak biće im neka vrste utjehe tokom boravka i adaptacije u vrtiću jer će predstavljati nešto što im je poznato i što je lično njihovo. 

  • Priprema pred polazak u školu. Prve pripreme za polazak u školu počinju već u predškolskom uzrastu kada neka djeca po prvi put odlaze u kolektiv. U predškolskom je takođe obavezno nošenje određenog pribora za koji će biti potreban ruksak. Izleti i ekskurzije su takođe često organizirani u ovom periodu i samim tim, pregršt je prilika kada će djeca nositi ruksak i samim tim se navikavati postepeno za svakodnevno nošenje ruksaka koje ih čeka nakon što krenu u školu. 

  • Razvoj samostalnosti. Djeca uz sopstvene ruksake mogu da razviju samostalnost  tako što vode računa o sopstvenom ruksaku i stvarima koje su u njemu. 


Ruksaci za školu 

Kada su u pitanju djeca početnih razreda, a naročito prvačići, preporuka je da se koriste anatomski ruksaci. Kako im sam naziv sugeriše, oni su anatomski - to znači da su dizajnirani tako da se teret maksimalno rasporedi. Ovo se postiže dodatnim ojačanjima i anatomskoj konstrukciji dijela koji prijanja uz leđa u kombinaciji sa postavljenim naramenicama, čvrstim dnom i dodatnim kaiševima koji potpomažu raspodjelu tereta. Sve ovo zajedno utiče da teške torbe đaka prvaka ne budu prevelik teret za nejaka dječija leđa.  

Pored anatomskih ruksaka, za ovaj uzrast preporučuju se i ruksaci na točkiće uz pomoć kojih se teret ne nosi na leđima, već se ruksaci vuku uz pomoć teleskopske drške (ovi modeli takođe imaju kaiševe za nošenje na leđima), a postoje i anatomski modeli koji se mogu nositi i kao ruksaci i uz pomoć mehanizma na točkiće. 

Karakteristika koja je takođe važna, a koja omogućava da ruksaci (i anatomski i ruksaci na točkiće) budu u skladu sa građom djeteta i koji omogućavaju korišćenje tokom više razreda, jeste mogućnost podešavanja naramenica. Na ovaj način, postiže se optimalna pripijenost ruksaka uz tijelo i leđa nosača. 

Nakon što djeca prerastu ruksake za početne razrede, vrijeme je za modele za tinejdžere. Ruksaci za tinejdžere prilagođeni su i dizajnom i funkcijom srednjem školskom uzrastu. Većina modela nudi dodatne karakteristike koje su neophodne u ovom uzrastu, poput dodataka za multimediju, pregrada za laptop i slično. 

Za srednjoškolce i studente imamo posebne ruksake kod kojih vlada dizajn koji je opet prilagođen potrebama ovoga uzrasta. 

Svi ruksaci za školu mogu se pogledati na ovom linku - https://pulsebih.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/rancevi-za-skolu/6441/


Sportski ruksaci za treninge i sport

Ruksaci su definitivno najbolji vid torbe za prenošenje svakoga prtljaga, pa tako i za sportske aktivnosti kada je potrebno da se nosi odgovarajuća obuća,   i ostala oprema. Torbe za trening mogu takođe da posluže, ali su one ipak najzgodnije kada postoji organiziran prijevoz, a u slučaju da dijete na trening ide pješke, javnim prijevozom ili vozeći bicikl, onda su ipak sportski ruksaci ili bilo koji drugi ruksaci za djecu najbolja i najzgodnija opcija. 

Ruksaci za djecu su zgodniji jer je njih lakše i odložiti tokom treninga, mogu se okačiti ili uskladištiti u većini ormarića dok su torbe manje praktične za odlaganje. 

Neki naši modeli ruksaka za djecu poseduju posebne odeljke koji su zgodni za sportske aktivnosti. Takav je na primer poseban odeljak za sportske patike zahvaljujući kojem se one odvajaju od ostatka ranca i sprečava se širenje negativnih mirisa. Ukoliko vaš ruksak nema ovaj odeljak, onda preporučujemo da koristite torbice za patike i fizičko


Ruksaci za djecu su idelani za većinu slobodnih aktivnosti

Gdje god da se dijete zaputi - kod bake i deke, kod drugara, na rođendan u parkić,... svoje sitnice je najbolje da nosi u ruksaku. Osim što su ruksaci odlični jer najmanje opterećuju leđa, manja šansa je i da ih djeca izgube - upravo zato jer ih nose na leđima. Dodatne pregrade će im pomoći da se bolje organiziraju, a na putovanjima će im odlično poslužiti kao ručni prtljag u kome će nositi ono što moraju imati uvijek sa sobom. 


#Pulse ruksaci za djecu

Dugo smo razvijali postojeće kolekcije i drago nam je da možemo da se pohvalimo ponudom ruksaka za sve namjene i za sve uzraste. Posebnu pažnju posvetili smo tome da ruksaci iz naše ponude budu što praktičniji i da budu usklađeni sa potrebama i preferencijama uzrasta kome su namjenjeni. Postoje mnoge kategorije koje nismo uspjeli da pomenemo u ovom tekstu i zato vam preporučujemo da obratite pažnju na kompletnu ponudu ruksaka za djecu na našem sajtu. Ponudu možete pogledati na ovom linku - https://pulsebih.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/6437/


Podeli sa prijateljima: