Ljeto se bliži kraju i za one roditelje koji imaju školsko dijete počinje navala pitanja šta sve kupiti od školskih stvari. I za jedno dijete ovo djeluje kao prevelik posao, da ne govorimo o situaciji ukoliko imate više školaraca u kući. Kupovina opreme za školu jeste bitna i kako bi vam ova kupovina bila što manje stresna potrudićemo se da vam pružimo sve potrebne informacije.


Nemojte čekati poslednji minut

Ljetnje vrijeme svima proleti pogotovo ukoliko idete na odmor. Nerijetko se dešava da o kupovini stvari za školsku djecu počnemo da mislimo kad se sve drugo završi i početak septembra ne pokuca na vrata. 

Kao rezultat kupovine u poslednji čas vas mogu sačekati ogromni redovi ispred radnji. Takođe se može dogoditi da se artikal koji želite više ne nalazi na lageru. Postoji način da izbjegnete gore navedeno. 

Svakako pokušajte da kupovinu školskog pribora obavite prije ljetnjeg odmora ili je bar dovedite gotovo pred kraj.

Druga varijanta koja je jako efikasna jeste poručivanje putem interneta. Čak možete prilično efikasno da ukombinujete obe varijante tako što odvedete dijete u neku radnju, dogovorite šta je potrebno, šta mu se dopada I kada riješite da kupite taj korak odradite online. 

Online kupovina vam je brža iako djeluje da nije tako jer čekate isporuku. Svakako brže dolazite do artikla koji vam je potreban. Ako online poručujete i ranije i ispostavi se da, na primjer, pernica koju ste željeli nije dostupna možete da ostavite svoj mail kako bi dobili obavještenje kada je pernica ponovo dostupna. Takođe možete kupovati na više portala i željenu pernicu možda naći na nekom drugom sajtu.


Nemojte pretjerivati prilikom kupovine

Nerijetko tek kada krene školska godina doznate u potpunosti šta je sve potrebno za novu školsku godinu. Za početak kupite ono što znate da će biti neophodno i držite se toga. Ukoliko pretjerate sa kupovinom dovešćete sebe do većih troškova,a da još uvek niste sve što je potrebno kupili. Polazak u prvi razred iziskuje da se gotovo sve kupi počev od seta za likovno vaspitanje, trebaće torbica za fizičko u koji ćete stavljati sportsku opremu. Olovke i gumice se podrazumevaju kao i ranac i pernica

Manje pribora ćete svakako kupovati za dijete koje je u nekom višem razredu. Izvršite provjeru koliko je ranac očuvan i da li je potrebno kupovati novi. Moguće je da je potrebno dezinfikovati postojeći. Detaljnije o tome kako možete da očistite ranac vašeg djeteta pisaćemo u jednom od narednih tekstova. 

Ono što je fakat jeste da ćete stalno obnavljati najpotrošniju opremu za jednog školarca, a to su sveske i oprema potrebna vašem djetetu da crta i piše. Uvijek u nabavci kupujte nove sveske što sa linijama što sa kvadratićima. Format neka bude A4 i A5. Učiteljii/ nastavnici će napomenuti ukoliko je potrebno kupiti još neke sveske drugačijeg formata. Najbitnije je da sveske standardnih dimenzija uvijek imate jer su vrlo potrošne i potrebne su skoro za svaki predmet.


Vodite računa o kvalitetu školskog pribora

Vaš budžet diktira šta možete i u kojoj mjeri kupitit za vašeg školarca. Ipak, ukoliko je cjenovni rang pristupačan gledajte da kupite pernicu/ranac koji su kvalitetniji jer će tako i duže trajati.

 U redu je da povedete dijete sa vama u kupovinu i da se sa njim konsultujete što se tiče boje ili dezena. Savjet je da ne pokleknnete ukoliko dijete insistira da kupite lošiji ranac što se kvaliteta tiče, a boje je koju vaše dete voli.

Budite uporni sa vašim agrumentima zašto treba da kupite ranac koji ste vi sugerisali. 

Nije rješenje da kupite ranac koji je pući po šavu kroz par nedelja ili da kupite gumicu za brisanje koja će poderati svaki papir. Isto je i kada su sveske u pitanju. Lošiji kvalitet se ogleda u tome da su listovi izuzetno tanki i kada dijete piše sve se ocrta  prenese i na narednu stranu.  Cijenu neke sveske će diktirati da li je ukoričena ili ne i koliko listova ima i kakvog su oni kvaliteta.


Budite upućeni u akcije knjižara

Pored kupovine školske opreme septembar umije da bude mjesec velikih izdataka. Ne samo da je djaku prvaku potrebna oprema za školu već je potrebno i napraviti njegov kutak u stanu da li u svojoj sobi ili u dijelu sobe gdjeimate mogućnost da postavite radni sto. Uvijek je neophodno obnoviti garderobu i kada se sve sabere potrebno je izdvojiti veću količinu novca kao bi se sve obezbjedilo i kako bi vaše dijete krenulo u školu, a vi bili mirni bar što se opreme tiče. 

Spomenuli smo vam da je kvalitet nešto na čemu treba insistirati i ukoliko ste u mogućnosti uvijek birajte tu varijantu. Da biste u tome uspjeli jako je značajno da budete upućeni u akcije koje nude knjižare i radnje opremljena sa školskom opremom. Nerjetko su na popustu jako kvalitetni rančevi i pernice. Svakako će na istom biti druga neophodna oprema za školarce. Nekad će spomenute akcije biti u septembru tik pred početak školske godine, a nekad će pojedine radnje izbaciti popust još u junu. 

Iskoristite ih i značajno uštedite. 

Školska oprema kao što su rančevi, pernice i ostali školski pribor su vam dostupni i na našoj web prodavnici. Nakon poručivanja vam paket stiže na adresu koju stenaveli prilikom kreiranja porudzbine.  

Topla preporuka je da pratite sniženja na našoj web stranici kao i da budete aktivni na društvenim mrežama prateći naše nove ponude. 

Imamo bogat asortiman kvalitetnih rančeva koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Možete se uputiti u razne dezene, boje, funkcionalnosti rančeva i odabrati , a vaše dete upravo ono što mu je potrebno. Vi ćete biti zadovoljni kvalitetom, a vaše dete modelom u to nimalo ne sumnjamo.

Za kraj želimo vam srećnu kupovinu i fenomenalan start nove školske godine, što manje briga  i što više uživanja sa vašim djetetom koje će usvajati nova znanja uz kvalitetnu školsku opremu. Svako dobro!