Najljepše želje uz poklon prilagođen specijalno osobi koji se daruje povodom praznika i dolaska nove kalendarske godine nije nikakva novotarija. Tradicija darivanja potiče još iz davnih vremena i predstavlja odličan način za poboljšanje zaoštrenih odnosa, za razvoj osećaja zajedništva, pripadnosti i naklonosti prema osobi koju darujemo. 

Kada je darivanje u pitanju, glavno pravilo da je bitna samo pažnja, a evo još nekoliko savijeta koje ne bi bilo loše da imate na umu kada birate praznične poklone.  


Napravite spisak 

Prva stvar koju treba uraditi ukoliko se planira praznična kupovina jeste da se napravi tačan spisak kome će se sve kupovati pokloni. Ovo je prvi i neophodan korak koji će pomoći u boljoj organizaciji i promišljanju svakog pojedinačnog poklona koji će se darivati. 


Dopuna spiska detaljima

Jednom kada se napravi konačan spisak osoba kojima će se nabavljati pokloni, trebalo bi da se uz svako ime doda par crtica koje će pomoći u daljem odabiru. U tim crticama trebalo bi navesti trenutna interesovanja, hobije, eventualne planove koji nisu realizovani, stvari koje inače vole i slično. Npr. ukoliko osoba sa spiska voli da provodi puno vremena u prirodi i želi da počne sa planinarenjem, ali nikako da se nakani, možete joj uzeti planinarske štapove ili nešto slično (u zavisnosti od budžeta). Ukoliko je u pitanju osoba koja je veliki fan Harija Potera, možete pronaći neki dodatak koji je u vezi sa time. Ukoliko je u pitanju kreativna osoba, materijali i ideje za rad mogu biti odličan pogodak. 


Ne zaboravite da obratite pažnju i na uzrast

Očigledno je da godine mogu da imaju veliku važnost kada je odabir poklona u pitanju, a naročito kada su u pitanju mališani. Iako su igračke i kreativni materijali prva stvar na koju će svako pomisliti kada pomisli na poklone za djecu, važno je da ti pokloni budu u skladu za uzrastom. Jer, dijete od dvije godine teško da može da se snađe sa kockicama namenjenim za djecu školskog uzrasta, kao što ni školarac neće biti oduševljen bojankom ili edukativnom igračkom za manju djecu ma koliko sama po sebi djelovala zabavno. 


Uradi sam pokloni imaju naročitu vrednost

Imajte na umu da pravljenje poklona kod kuće ne znači da će koštati manje od onoga što možete kupiti u prodavnici. Naročito u slučaju zanata od vlakana (pletenje i heklanje), može vas zaista koštati više da kupite materijal nego da kupite gotov predmet u prodavnici.

Svrha davanja ručno rađenih poklona je da se pokloni nešto što je lično i potpuno prilagođeno osobi koja prima taj poklon. Suprotno uvreženom mišljenju, sa uradi sam poklonima nećete uvijek uštedjeti novac, ali ono što dajete predstavlja posebno značajan poklon.

Kada odlučite da poklonite ručno rađen poklon nekome ko vam je važan, na taj način mu šaljete poruku da je vrijedan vremena koje ste potrošili na kreiranje tog poklona. Vaš poklon je prožet ljubavlju ruku koje su ga napravile za osobu koja će ga primiti.


#Pulse preporuke


Pokloni za djecu

Već smo pisali koliko je važna preporuka za uzrast koju navode proizvođači na proizvodima za djecu. Međutim, ako želite nešto univerzalno što će se dopasti i maloj i velikoj djecu, onda preporučujemo da razmislite o kreativnom poklonu sastavljenom od kreativnih materijala za rad - kolaž papira, plastelina, bojica i sličnog. Za mlađu djecu je najbolje da se biraju krupnije bojice i flomasteri jer su oni zgodnije za mališane, kao i mase za modelovanje (koje su znatno mekše u odnosu na plastelin), dok je za stariju djecu odličan i klasičan plastelin, a možete ih obradovati da njihovu kreativnost podignu na viši nivo uz specijalne markere za dekoraciju. 

Ukoliko se biraju pokloni za bebe (odnosno za njihove roditelje, jer su bebci još uvek suviše mali da bi uživali u poklonima), onda možete pokloniti radosnicu za bebe ili foto albume il ramove za slike. 

Stariju djecu mogu da obraduju i torbice za patike (sa dezenom sporta koji vole npr.), ili novi rančevi.  U  našoj ponudi možete pronaći i globus lampe koje su jedan od sve češćih izbora za poklon za djecu jer imaju i estetsku i edukativnu notu, a tu su i brojne puzzle, društvene igre i slagalice. 

Za male ljubitelje šaha (ili one koji bi to tek trebalo da postanu), imamo čitavu kategoriju posvećenu ovoj lijepoj disciplini, a tu su i brojne aktiviti knjige za djecu. 


Pulse poklon setovi

U našoj ponudi možete pronaći i poklon setove za  djecu predškolskog i školskog uzrasta. U ponudi su 3 seta čija cijena varira od 17 do 27 KM. 


Predškolski set 1 čine: Voštane bojice za prste, flomasteri u PVC tubi; masa za modeliranje, 12 boja u PVC kantini, drvene bojice Jumbo, rezač za olovke; plastelin u foliji, vodene bojice blok za crtanje br. 3 


Školski set 2: Rezač, bojice, voštane bojice, lenjir narukvica, flomasteri, stiker blok, makaze, korektor u traci, grafitne olovke, kolaž papir, gumica.


Školski set 3: rezač delfin, bojice, voštane bojice, lenjir narukvica, flomasteri, stiker blok, makaze, korektor u traci, grafitne olovke, kolaž papir, gumica Ergonomic, pernica.


Sve poklon setove možete pogledati na ovom linku - 

https://pulsebih.com/category/poklon-program/novogodisnji-pokloni/6499/


Pokloni za članove porodice i prijatelje

Već navedeni šah koji smo pomenuli u okviru ideja za poklon za djecu može biti odličan poklon i za starijeg člana porodice ili prijatelja. 

Takođe, foto albumi su odlični za prijatelje i članove porodice, a naročito ako ih upotpunite izrađenim zajedničkim fotografijama koje su u poslednje vrijeme nepravedno zapostavljene. 

Za zaposlene osobe (ili studente i one koje tek treba da postanu zaposleni) preporučujemo torbe i rančeve za laptop. Za one za koje znate da cijene kvalitetne i lijepe tašne, torbice i novčanike preporučujemo da pogledate ponudu u okviru kategorije modni program, a tu je i solidan izbor muških torbica koje su vrlo praktične. 

Nadamo se da će vam ove ideje pomoći u izboru novogodišnjih poklona za sve osobe sa vašeg spiska. 

Želimo vam da uživate u praznicima i srećnu i uspješnu novu 2022. godinu!