Ruksaci možda nisu obavezni, ali su svakako dio neophodne opreme kada djete ide u vrtić i predškolsko. 

Za ovo naravno može poslužiti bilo kakva torba, ali ruksaci za vrtić su svakako najpraktičniji. Pored vrtića (i jaslica i predškolskog), ruksak za vrtić se može koristiti i za izlete, svakodnevne šetnje, za opremanje deteta kada odlazi u posetu ili na čuvanje kod bake i deke. Oni su uglavnom manji (jer su prilagođeni djeci vrtićkog uzrasta), ali sasvim dovoljni da u njih može da stane presvlaka za djete, voda, omiljena igračka i eventualno grickalice. 

Na raspolaganju vam je veliki izbor ruksaka za djecu, a izbor vam neće biti lak jer, svaki model je slađi od prethodnog. Naravno, ovo nije glavni kriterijum za odabir, već je prije potrage za idealnim ruksakom za vrtić važno da imate na umu i sledeće: 


Veličina ruksaka

Već smo rekli da su ruksaci za vrtić uglavnom manji i prilagođeni uzrastu, ali u prodavnici nećete uvijek moći da razaznate koji su svi ruksaci deklarisani kao oni za vrtić. Kada je u pitanju veličina, ono što je bitno jeste da je ruksak kompaktan, ali da je i unutrašnjost prostrana u dovoljnoj mjeri da mogu stati sve neophodne stvari za vrtić. 

Takođe, važno je znati da se ruksaci za vrtić i ruksaci za predškolsko razlikuju po veličini. 

Ruksaci za vrtić namenjeni su za djecu mlađeg vrtićkog uzrasta (do 5 godina), dok su ruksaci za predškolsko nešto veći i uglavnom prilagođeni da u njih može stati jedna sveska ili knjiga većeg formata jer predškolci već počinju da nose određeni pribor za rad. 

Mnogi roditelji pri kupovini ruksaka za vrtić pomisle kako je bolje odmah da se opredjele za ruksak za predškolsko, ali je važno imati na umu da se djeca u tom uzrastu jako razlikuju - isti ruksak ne može odgovarati djetetu od 6 podjednako kao i onome od 3 godine, kao i obrnuto, djete od 3 godine ne bi trebalo da nosi ruksak djeteta koje ima 6 godina. 

Imajući u obziru veličinu ruksaka, takođe je bitno pomenuti i da bi trebalo da se ima u vidu veličina ormarića u kojem će ruksak biti smješten. Većina ruksaka za vrtić trebalo bi da odgovara većini vrtićkih ormarića, ali nije zgoreg da se provjeri i taj podatak. 


Bezbednost

Postoji nekoliko faktora koje ističu pedijatri i fizijatri koje bi svaki ruksak za vrtič trebalo da zadovolji kako bi bio potpuno bezbjedan za nošenje od strane djeteta. U te faktore računaju se široke naramenice, postavljen dio ruksaka koji se naslanja na leđa, kao i dodatni kaiš koji služi za raspodelu tereta. 

Još jedna stavka koja se ne tiče direktno bezbjednog nošenja ranca, ali se tiče bezbjednosti djeteta i njegovih stvari jeste nametag, odnosno etiketa sa imenom djeteta. Djeca u tom uzrastu još uvek nemaju naročitu odgovornost i sklonost da vode računa dovoljno o svojim stvarima, tako da je postojanje nametag-a veoma zgodna karakteristika koju može imati ruksak za vrtić, naročito ukoliko djete ide na izlete i ekskurzije. 


Način održavanja

Sa djecom su svakodnevne nezgode poput prolivanja hrane, pića i sličnog potpuno uobičajena stvar. Zato je važno da su ruksaci koje birate za djecu lagani za održavanje. To znači da se ti ruksaci pogodni za mašinsko pranje, kao i da se jednostavno mogu obrisati. 

Imajući u vidu sve navedene karakteristike, dizajnirali smo posebnu seriju ruksaka za vrtić i predškolsko koji će služiti mališanima u tom značajnom periodu. 


#Pulse ruksaci za vrtić

                         Dino ruksak za vrtić


Ovo je jedan od najpoplarnijih ruksaka za vrtič iz naše ponude. Namenjen je djeci uzrasta između 3 i 5 godina. Savršen je čak i za djecu sitne građe, jer ima dovoljno prostranu unutrašnjost, a opet je kompaktan i odgovarajuće veličine da mala djeca mogu da ga nose samostalno. Karakteristika koja je roditelja među najbitnijim i koja naročito dodaje na funkcionalnosti ovoga ruksaka jeste mogućnost produžavanja naramenica, pa tako roditelj može u svakom trenutku da preuzme ruksak od djeteta i da ga nosi. Druga karakteristika koja je bitna roditeljima jeste vodoodbojnost materijala. Pored toga, ovaj ruksak se sastoji od glavne pregrade u kojoj se može nositi presvlaka, flašica sa vodom, kao i druge potrepštone, a isti model, samo sa drugačijom aplikacijom možete pronaći sa dezenom leptira, kornjače i mede. Sigurno će vaš mališan imati bar jednog favorita među navedenim. 


#Pulse ponuda ruksaka za predškolsko

Već smo istakli koliko je veličina ruksaka bitna i da isti ruksak ne može odgovarati djetetu vrtičkog i predškolskog uzrasta. Osim što djeca vrlo brzo rastu u ovom periodu, tu je i činjenica da je za predškolsko ipak potrebno da se nosi nešto od najosnovnijeg pribora za predšolski rad koji ne bi mogao stati u ruksake za vrtić koji su znatno manji. U taj pribor najčešće spadaju radni listovi, velika sveska i pernice za ruksak. Kada su u pitanju pernice, preporučuju se čvrste pernice za predškolce jer u njima svaki komad pribora ima svoje mjesto i djeci je sve pregledno i lakše da se na taj način organizuju nego da stalno preturaju po mekoj pernici tražeći ono što im treba. Ipak, dobra stvar u vezi mekanih pernica jeste da one zauzimaju nešto manje prostora, ali su i lakše pa samim tim ne dodaju ruksaku na težini previše. 

Kada su u pitanju Pulse ruksaci za predškolce, oni su kao što je to slučaj i sa ruksacima za vrtić prilagođeni da ih mogu nositi i roditelji jer imaju naramenice koje se mogu produžiti. U našoj ponudi možete pronaći ruksace za predškolsko za devojčice i za dječake. 

Posjeduju dodatni džep za odlaganje sitnica (kojih sa većim uzrastom ima sve više), kao i posebne odjeljke za nošenje flašice sa vodom. Od dodatnih karakteristika, istakli bismo da ovi ruksaci poseduju reflektujući materijal koji djeci omogućava veću bezbednost u saobraćaju.  

Pulse ruksaci za predškolsko odlično će poslužiti što za pohađanje samog predškolskog, što i za brojne izlete kojih u predškolskom ima više nego što je to slučaj sa vrtićem. Takođe, u slučaju da vaše djete pošaljete na zimovanje ili ljetovanje sa vrtićem, ruksaci za predškolsko će im odlično poslužiti kao dodatni ranac koji će nositi sa sobom i u kojem će držati presvlaku, vodu i užinu. Ranac Pulse Junior XL Football time


Pronalazak adekvatnog ranca za vrtić ili predškolsko ne mora da bude težak. Za početak, možete pogledati ponudu u našem online shopu. Pored garancije kvaliteta i bezbjednosti, nudimo bam veliki izbor dezena za najmlađe i decu predškolskog uzrasta među kojima ćete sigurno uspjeti da pronađete idealan model za vaše djete. 

Kompletnu ponudu možete videti na ovom linku.
Podeli sa prijateljima: