Kada djeca krenu u obdanište, iako njihova oprema nije ni blizu obimna i teška kao ona kod djece školskog uzrasta, ipak im je neophodan ruksak u kome će nositi tu opremu. Podrazumijeva se da nije obavezno da ta torba bude upravo ruksak, ali su ruksaci za vrtić i predškolsko prilično zgodniji u odnosu na druge opcije. 

Torba za sve njihove neophodne i manje neophodne stvari biće im potrebna i kada polaze u jaslice, i za vrtić, za predškolsko, ali i za druge vrste aktivnosti, poput izleta, ekskurzija i odlazka u park. Djeca uvijek sa sobom moraju imati osnovnu presvlaku, kao i bočicu sa vodom, a zna se koliko je korisno da u toj torbi/ruksaku bude i njihova omiljena igračka, kao i nešto za slučaj da ogladne. 

Kao što smo već naveli, naša topla preporuka jeste da za sve ove aktivnosti koristite mini ruksake. Na raspolaganju vam je prilčan izbor, a ono što čitavu stvar čini interesantnijom, to je da su ovi modeli za najmlađe uzraste jednostavno neodoljivi. 

Sam izgled naravno nije glavni faktor kojim bi trebalo da se vodite prilikom odabira odgovarajućeg ruksaka za vrtić ili predškolsko. Postoje drugi daleko važniji faktori o kojima bi trebalo da mislite. Evo i koji su to faktori: 


Birajte ruksake za vrtić odgovarajuće veličine

Ono o čemu bi svakako trebalo da vodite računa kada birate veličinu bilo kojeg ruksaka, pa tako i ruksaka za vrtić i predškolsko jeste sama građa onoga koji će nositi taj ranac, ali i količina stvari koja će se nositi u tom ruksaku. Dakle, kada je reč o ruksacima za vrtić, oni moraju biti manji i  prilagođeni deci uzrasta 2-5 godina, ali i takođe moraju da budu dovoljno prostrani kako bi se u njih mogle spakovati sve potrepštine za vrtić. 

Pri tome, važno je znati da veličine ruksaka za vrtić i ruksaka za predškolsko nisu ni blizu iste. Sa jedne strane, velika je razlika u građi dece vrtićkog i predškolskog uzrasta, dok sa druge strane stoji činjenica da ruksaci za predškolsko moraju da budu dovoljno veliki da u njih stane dodatna oprema za predškolsko koji najčešće čini sveska većeg formata, ali i pernica za predškolsko. 

Mnogi roditelji pomisle kako kupovina ruksaka za predškolsko već u vrtićkom uzrastu može biti isplativija i ekonomičnija varijanta, ali morate znati da ruksaci za predškolsko nisu prilagođeni za mlađu decu od 5 godina i da samim tim nisu preporučljivi za dugotrajno nošenje. 

Ono što bi takođe valjalo provjeriti prije nego što se odlučite za ruksake određene veličine jeste da li ustanova koju vaše dijete pohađa ili bi tek trebalo da pohađa ima neke posebne zahtijeve po pitanju veličine ruksaka. Pojedine ustanove imaju specifične ormariće ili drugi vid skladištenja, dok pojedini ruksaci koji su namijenjeni djeci mlađeg uzrasta mogu biti previše glomazni. 


Nošenje mora biti bezbijedno

Evo šta podrazumijeva bezbijedno nošenje ranca. Postoji nekoliko važnih faktora koji utiču na bezbijednost nošenja ruksaka. Jedan od njih jesu naramenice. Naramenice moraju da budu postavljene i široke, a poželjno je da postoji i kaiš uz pomoć kojega će se bolje rasporediti teret na nosača. 

Drugi faktor koji se tiče bezbijednosti ne odnosi se na nošenje, već na oprez od gubitka samog ruksaka i on podrazumijeva da ruksaci za vrtić moraju da imaju oznaku sa imenom. Ovo može biti zgodno i na ekskurzijama i izletima u slučaju da dijete odluta, uz pomoć nametag-a, osoba će lako uspjeti da pronađe informacije o djetetu i da mu pomogne da se vrati do osobe koja je zadužena za nju. 


Ruksaci za vrtić moraju biti jednostavni za održavanje

Poznato je da su sa djecom nezgode česte i da dolaze uglavnom u najneočekivanijim momentima. Bilo da li je u pitanju pelena koju bi hitno morali da promijenite, bilo da li su u pitanju česta prosipanja od strane nestrpljivog djeteta ili roditelja koji u žurbi želi da da djetetu sok ili vodu. Zato je bitno da ruksaci za vrtić i predškolsko budu izrađeni od materijala koji se lako mogu održavati i da su eventualno pogodni za pranje u mašini što većina kvalitetnih ruksaka i jeste. 

Sve navedene faktore smo imali u vidu prilikom dizajniranja posebnih kolekcija za vrtić i predškolsko. U nastavku ćemo vam predstaviti koje su to još dodatne karakteristike koje smo implementirali u naš dizajn. 


#Pulse ruksaci za djecu vrtićkog uzrasta


Dino ruksak za vrtić


Na fotografiji iznad prikazan je jedan od najpopularnijih ruksaka za vrtić iz naše ponude. U pitanju je model Dino koji je jednako popularan i kod djevojčica i od strane dječaka, a roditelji mu takođe ne mogu odoleti. U pitanju je ruksak iz kolekcije za vrtićki, odnosno za uzrast od tri do pet godina. Ruksaci iz ove kolekcije pristaju i sitnijoj djeci, oni su dovoljno veliki da u njih možete spakovati sve što je vašem djetetu potrebno za vrtić, šetnju i park, a opet odgovarajuće veličine tako da odgovaraju čak i onoj djeci sitnije građe. 

Stavka koja se naročito dopada roditeljima jeste da su naramenice kod modela iz ove kolekcije podesive pa se tako lako mogu namjestiti da su pogodne za nošenje od strane roditelja. Svakako je ovaj način jednostavniji nego da ih moraju nositi u ruci kada žele da rasterete dijete. 

Materijal ruksaka za vrtić je vodoodbojan. Dodatne karakteristike uključuju jednu prostranu pregradu i dodatni izbor simpatičnih modela sa aplikacijama prilagođenim uzrastu, a koji uključuju aplikacije leptira, kornjače i sličnih. 


#Pulse kolekcija za djecu predškolskog uzrasta

Djeca predškolskog uzrasta uglavnom moraju da u predškolsko sa sobom nose određeni pribor. To mogu biti sveske, ali i pernica sa obaveznim priborom. 

Za predškolsko se uglavnom daje prednost čvrstim pernicama na spratove kako bi djeca imala bolju preglednost i kako bi se naučila da svaki komad pribora drže na svojem mjestu. Jedini faktor koji može biti nepovoljan ogleda se u tome da su tvrde pernice nešto teže u odnosu na mekane i samim tim  utiču na ukupnu težinu ruksaka. 

Ruksaci za predškolsko imaju i dodatne pregrade za bocu sa vodom, ali i spoljnu pregradu za nošenje raznih sitnica. Naramenice je takođe moguće podesiti tako da roditelji mogu da preuzmu nošenje ruksaka od djeteta kada je to potrebno. Materijal ranca se može prati u mašini i ima reflektujuće osobine za veću bezbijednost kada dijete učestvuje u saobraćaju, pogotovo u slučaju vremenskih neprilika i slabije vidljivosti. 

Ranac Pulse Junior Red Speed

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor dezena prilagođenih ovom uzrastu. Pogledajte kompletnu ponudu ruksaka za vrtić i ruksaka za predškolsko na ovom linku i pronađite idealan ruksak za svoje dijete - https://pulsebih.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/rancevi-za-vrtic-i-predskolsko/6438/