Važno je da o ruksacima uvijek dobro razmislite prije nego što se uopšte i zaputite u nabavku, bez obzira da li se radi o ruksaku za đaka prvaka ili za starije dijete ili tinejdžera. Postoje bitne karakteristike koje ruksaci u zavisnosti od uzrasta i potreba djeteta moraju da ispune. Osim što je bitno da se nabavi ruksak koji će zadovoljiti svojim kvalitetom, bitno je i da se djetetu isti dopadne i da je u skladu sa nekim njegovim ličnim preferencijama. 

U tekstu koji sledi možete pronaći sve bitne stavke koje bi trebalo da znate prije nego što krenete u avanturu zvanu kupovina ruksaka za školu. 

 

Najbitnije karakteristike na koje bi trebalo da obratite pažnju kada birate ruksake za mlađu djecu

Materijal je možda prva stavka na koju bi trebalo da obratite pažnju. Iako se koža smatra kvalitetnim materijalom, možda je bolje da je zaobiđete kada su u pitanju ruksaci za djecu, jer ovaj materijal može u velikoj mjeri da doda ruksaku na težini. Umjesto toga, birajte kvalitetne platnene i polester materijale koji su lakši. Najbolji su oni ruksaci koji na djelovima gdje materijal prijanja direktno na tijelo djeteta ima prozračni materijal koji diše. Na dnu ruksaka je dobro kada postoji dno koje je dodatno ojačano ukoliko se nosi veća količina opreme u školu jer ojačano dno olakšava nošenje većeg tereta. 

Naramenice su takođe veoma bitna stavka kada je u pitanju nošenje tereta. One bi trebalo da budu ojačane i široke da se ne usjecaju. Takođe, podesive naramenice su bitna stavka jer omogućavaju da se ruksak potpuno prilagodi građi djeteta i mogu da rastu zajedno sa njim (jer želite da taj ruksak dijete koristi za više razreda). Ono što bi trebalo da izbjegavate u širokom luku kada su u pitanju ruksaci za školu jesu ruksaci sa samo jednom naramenicom jer oni nisu pogodni za dugoročno nošenje. 

Dodatni kaiševi su naročito važni za djecu mlađeg uzrasta jer omogućavaju kontrolu oko struka i visine i ne bi li se bolje rasporedilo opterećenje na leđa djeteta. 

Sve navedene, kao i brojne druge zgodne karakteristike poput organizera, dodatka za bocu vode, reflektujućeg materijala i drugih smo imali na umu pri izradi serije Pulse anatomskih ruksaka za djecu. Sve ruksake iz ove serije možete da pogledate na ovom linku - https://pulsebih.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/anatomski-rancevi-za-prvake/6439/

Anatomski ruksaci iz naše ponude su namjenjeni djeci od prvog do četvrtog razreda i upravo zbog anatomske konstrukcije i kvaliteta izrade, roditelji biraju upravo ruksake iz ove kolekcije pred polazak u školu. Sa druge strane, djeca takođe nisu imuna na anatomske ruksake jer su dizajnom prilagođeni njihovom uzrastu pa uvijek ima modela koji će im biti po volji. 

Pored anatomske konstrukcije i kvalitetnog materijala od koga su izrađeni, Pulse anatomski ruksaci su izrađeni po Reach standardu. To znači da ne sadrže nikakve štetne boje i formahelide. Ruksaci se uglavnom sastoje od jedne prostrane pregrade i dva prednja džepa, od kojih je jedan organizer za sitnice, a drugi za vodu i druge dodatke. Naramenice su dodatno ojačane i postavljene materijalom koji diše tako da ne morate da brinete da li će se dijete prekomjerno znojiti, a sve kopče i zipovi su takođe birani tako da izdrže test vremena i izdržljivosti. U pitanju su niko kopče i sbs zipovi. Svi ruksaci, pored reflektujućeg materijala za bolju bezbjednost u saobraćaju posjeduju i nametag u unutarnjem dijelu u slučaju gubitka ruksaka, a mnogu anatomski ruksaci iz naše serije imaju mogućnost i nadogradnje kolicima uz koje će ruksak po potrebi moći i da vuku poput kofera. 

Još jedna serija koja je popularna za prvake jeste serija ruksaka na točkiće. Pored pomenutih anatomskih ruksaka koji se mogu nadograditi, tu je i ova serija koja je namjenjena za lakše prenošenje školske opreme. Ruksak se umjesto na leđima može vući zahvaljujući specijalnoj ručki i točkićima, a po potrebi se može nositi i na leđima (naramenice se po potrebi mogu sakriti ili izvaditi i spremiti za nošenje na leđima). Dno ruksaka na točkiće je ojačano i izrađeno od gume za olakšano čišćenje i zaštitu od raznih vremenskih uslova. Ručka se po potrebi može podesiti tako da je mogu koristiti i roditelji, ali i djeca starijeg uzrasta što čini ovaj ruksak pogodnim za višegodišnje korišćenje, ali i za stariju djecu. 

 

Idealni ruksaci za stariju djecu

Za starije školarce je pitanje stila veoma važno, ali i da su ruksaci manji i lagani. Ipak, potrebno je da u njih stane sve što je neophodno za nastavu i da su kvalitetni da mogu da izdrže taj teret koji će da nose. Dakle, ako pitate dijete, oni će željeti cool ruksak koji ne odudara od trendova, a na vama je da se postarate da je taj cool ruksak i kvalitetan. 

Pulse serija ruksaka za tinejdžere će sigurno zadovoljiti njihovu potrebu za određenim stilom, kao i vašu za određenom estetikom. 

 

Ruksaci za mlađe tinejdžere

Ovi ruksaci namjenjeni su djeci od 5. razreda. Spadaju u ruksake srednje veličine, uz dodatne pregrade za sitnice i veliki izbor dezena i modela namjenjenih uzrastu mlađih tinejdžera. Još jedna karakteristika koja će oduševiti vaše dijete jesu dodaci za skladištenje uređaja i multimedije. Kompletnu ponudu možete vidjeti na ovom linku - https://pulsebih.com/category/rancevi-za-decu-i-tinejdzere/rancevi-za-tinejdzere/6442/

 

Ruksaci za najprobirljivije 

2 u 1 ruksaci

Za one koji se jednostavno ne mogu odlučiti između manjeg i većeg ruksaka, idealno rješenje su ruksaci 2 u 1 koji se sastoje od 2 ruksaka, jednog manjeg i jednog većeg koji se po potrebi mogu spojiti u jedan. Na taj način, dijete će imati i manji i veći ruksak u zavisnosti od potrebe, kao i dodatni veliki kao sintezu prethodna dva. U ovoj kategoriji mogu se naći ruksaci koji su anatomski i za mlađe, kao i ruksaci namjenjeni starijim školarcima. 


Ruksaci koji prate hobi vašeg djeteta

Od sportskih ruksaka koji su lagani i idealni i za školu, ali i za sport, preko ruksaka koji imaju dodatak za nošenje skejta, multimedije, ali i modnih ruksaka, u našoj online prodavnici sigurno možete pronaći idealan ruksak za vaše dijete.   


Podeli sa prijateljima: