Uvijek kad kupujemo nešto novo pitamo se kako da ga održavamo da ne bi izbledjelo, promenilo boju na nekim dijelovima, istanjilo se itd. Kako nešto što je novo i što realno nosimo često može izgledati dobro.  Česta pranja i podvrgavanja različitim temperaturama u mašini mogu zaista promjeniti izgled jedne torbe, ranca, patika. Evo savjeta čijom se primjenom  možda može prudužiti nov izgled određenog  ranca i izbeći češto pranje na određenim temperaturama koje nisu propisane za materijal ranca ali mrlje ne mogu da se skinu i onda pristajemo i na rizik. 

Obavezno čitajte uputstva za pranje na etiketama

Pitamo se na koji način oprati ranac koji je prljav. Prvo što nam padne na pamet jeste mašinsko pranje ranca. Ipak, nisu svi rančevi pogodni za mašinsko pranje i zato je važno provjeriti instrukcije za pranje koje obično pišu na etiketama u rancu jer drugačije se tretira ranac koji je od tekstila a drugačije onaj koji je od kože, skaja i dr.materijala.

Šta treba uraditi neposredno pred pranje:

  • Provjerite da li je u rancu nešto, u pregradama I u glavnom ij. Ukoliko određeni ranac ima neki dio od materijala koji može korodirati uklonite ga prije pranja. Nakon ponovnog ubacivanja stvari u ranac provjerite da li su u čistom stanju da ne biste opet zaprljali ranac.

 

  • Stavite ranac u vreću za pranje da biste izbjegli eventualna oštećenja ranca prilikom mašinskog pranja. iti To mogu biti jastučnice, vreće za fizičko, platnene kese. 


  • U mašinu stavite malu količinu praška i birajte onaj koji se koristi za osjetljive stvari. Umanjite broj obrtaja centrifuge i koristite adekvatnu temperaturu za pranje.


  • Kada mašina završi  izvadite ranac i postavite ga da se suši u prirodnim uslovima i nek se potpuno osuši da ne bi određeni dijelovi koji su mokri promjenili boju prilikom miješanja sa stvarima koje vraćate u ranac. 


Pranje na ,, ruke“

Ukoliko na etiketi piše da nije za mašinsko pranje, jedino rješenje jeste ručno pranje ranca U zavisnosti od veličine ranca zavisiće i u šta ćete ga potopiti. D ali će to biti manji ili veći lavor, kada zavisi od njegove veličine i oblika.

Postupak pripreme za ručno pranje ranca isti je kao i kod mašinskog pranja ranca. Provjerite da li  ima nešto u rancu, da li treba skloniti neke dijelove koji nisu za pranje. Dodajte malu količinu detrdzenta. Prilikom potapanja u vodu vodite računa o temperaturi vode. Nečistoće koje su na rancu nakon nekog perioda od pola sata, sat protljajte ručno ili u najboljem slučaju četkom ili sunđerom. Ukoliko se ne skidaju možete na njih staviti određeno sredstvo za skidanje fleka i ponovo protrljati ručno ili nekim sunđerom. Kada isprete ranac od detrđenta zakaćite ga da se ocjedi i da se prirodno osuši. Nikako ga ne stavljajte na vrele radijatore ili pored vrelih peći jer će taj efekat dovesti do žutih mrlja na materijalu vašeg ranca. Kači te ga štipaljkama na ona mjesta na kojima neće ostati trag štipaljke, znači tregeri ili neka zadebljanja od čvršćeg materijala.Sušilice za veš nisu baš pravi izbor jer mogu ostaviti trag na vašem rancu ali ako se odlučite za sušilice gledajte da nisu korodirale na pojedinim mestima jer će vaš ranac požuteti na mestima gde se dodirne sa oštećenim dijelom metalne sušilice.

Koliko puta godište treba prati ranac

Trudite se da pranje ranca ne bude više od dva puta godišnje. Kada ga održavate između dva pranja trudite se da uvek imate u vidu na kakvim  površinama ostavljate ranac i izbegavajte podne, zemljane I travnate površine. Vodite računa o tome da kada ga uzimate to činite suvim rukama.  Vodite računa pri  kakvim spoljašnjim uslovima nosite ranac i za šta ga koristite. Često se sokovi, slatke grickalice mogu prositi, istopiti i napraviti fleke u unutrašnjosti vašeg ranca. Vodite računa da sve što stavljate u ranac bude dobro zatvoreno.

Kabanice za zaštitu od kiše

 Određeni Pulse rančevi posjeduju posebnu kabanicu koja se koristi  za zaštitu od kiše. Svrha ovih kabanica je da zaštiti unutrašnjost i spoljašnost ranca ali u velikoj mjeri na ovaj način ranac će vam duže trajati I neće poprimiti neprijatne mirise nakon dužeg sušenja pokvašenog materijala.

Još savjeta za  “čist” ranac:

  • Ukoliko u rancu nosite ručak ili užinu nek to bude u dobro zatvorenim posudama ili kesama.

  • Ako se ranac umokri na kiši obavezno čekajte da se osuši do sledećeg korišćenja ili se odlučite za rančeve sa kabanicom koja će vaše rančeve uvijek držati suvim.

  • Kada birate ranac gledajte da ima više pregrada kao i pregrade za vodu i vreće za vlažne stvari.


Kako spakovati stvari u rancu:

Svi predmeti koji mogu na neki način dovesti do oštećenja na rancu treba da budu posebno spakovani ( pribor za školu, užina, tempere)

Redovno vadite sve iz ranca što je za bacanje da se ne bi stvarao neugodan miris ranca I da ne bi došlo do fleka u u nutrašnosti ranca. Ukoliko je ranac vodootporan možete ga prati  posebnim sprejevima  za vodootporne materijale koje možete kupiti. Na taj način kod nečistoće se brže i lakše uklanjaju. Svakako primjenom navedenih pravila produžićete nov izgled vašeg ranca. 

U slučaju da se odlučite za novi ili za još jedan za neke druge namjene Posjetite naš online shop. Cijeli asortiman Pulse  rančeva rađen je sa idejom da budu trajni. Prilikom izrade rančeva bilo je veoma bitno da to bude otporan, prijatan i izdrživ materijal. Takođe, Pulsi rančevi prilagođeni su svakom pojedinca i za svaku priliku. Možete kupiti ranac za školu, torbu za put, sportske I poslovne torbe, modne torbe, torbe za plažu. U ponudi su rančevi za predškolce, anatomski rančevi za prvake, rančevi na točkice, torbe za patike I fizičko, modne torbice za devojčice.  

Sve na jednom mjestu. Sve Pulse proizvode karakteriše dug vijek trajanja, izdržljivost, kvalitetan material koji ne sadrži PVC i koji su zdravstveno ispravni, raznovrstan asortiman, dizajn za svačiji ukus, prilagodljivost različitim potrebama i uzrastima, fukcionalnost. Ono što je takođe pogodno jeste što na kupljeni Pulse ranac dobijate garanciju od 25 mjeseci. Veoma je bitno da prilikom kupovine imate u vidu da torba bude od eko materijala, vodootporna na vlažno vrijeme i da je usklađena sa namjerom korišćenja. Upravo to nude naši proizvodi koji posjeduju sve navedeno.