Putnici vole da koriste različite načine prevoza; vozove, autobuse, avione, automobile i druge. Bez obzira za koji način prevoza se odluče, jedna stvar koja ostaje konstantna za sva putovanje jeste prtljag. 

A svaki tip putovanja zahteva drugačiju vrstu prtljaga. 

U ponudi se mogu pronaći najrzaličitiji tipovi kofera, torbi i rančeva za putovanja, za svakoga - bilo da li ste od onih koji putuju samo jednom do dva puta godišnje ili ste strastveni putnik,  ukoliko želite da investirate u visokokvalitetnu putnu torbu ili prtljag koji će vam trajati dugo i dobro poslužiti za vaša putovanja, imamo savršene predloge. 

Pitanje je samo na kakav vid putovanja idete i koliko želite da budete fleksibilni. 


Ljetnji odmori su nezaobilazni bez velikih kofera

Letnji odmori, pogotovo kada je u pitanju porodično pakovanje, ne mogu da prođu bez velikih putnih kofera. Obzirom da je u pitanju put od najmanje 7 dana kada je nerjetko potrebno ponijeti dovoljno presvlake i peškira, srednji ili veliki kofer odlično je rješenje bez obzira za koji prevoz se odlučite. 

Putne torbe mogu poslužiti kao dodatni prtljag ili ukoliko ne nosite previše stvari, ali mnogi daju prednost koferima jer ih mogu vući na točkiće, pri čemu se njihova prava težina može osjetiti samo prilikom pakovanja u prtljažnik. 

Uz kofere, kao dobar pratilac na ljetnjim putovanjima mogu poslužiti i rančevi za putovanja koji se mogu koristiti kako na samom putu kao dodatni prtljag i za nošenje stvari koje želite da vam budu pri ruci, tako i za svakodenvno funkcionisanje dok ste na putovanju 

 

Jesen je u znaku vikend putovanja

Kada prođe vreme ljetnjih odmora i sa zadovoljstvom se sećamo dugih putovanja na kojima smo bili,  veliki koferi su ispažnjeni i mogu da čekaju neku novu avanturu. 

Jesen je sa druge strane vrijeme kada imamo mnogo poslovnih obaveza. Počinju školski dani, studenti se pripremaju za novu godinu, a i svi ostali rade punom parom. 

Ipak, možemo da ukrademo poneki vikend za kraće putovanje. Mnogi upravo to i rade, koriste lijepo vreme i odlaze ili u prirodu ili u obilazak nekog grada. Ova kraća putovanja ne zahtevaju nošenje velikih kofera, ali ono osnovno moramo da ponesemo. 

Tada možda i shvatimo da su nam koferi koje smo ljetos nosili preveliki, a da ne možemo da se spakujemo u običan ranac. Zato u pomoć dolaze manji i srednji koferi, ručne torbe i rančevi za putovanja. 

Za kraća putovanja avionom, idealan je ručni prtljag

Konačno imate slobodan vikend, najavljuju sunčani period i našli ste povoljne avio karte za destinaciju koju već dugo želite da posjetite, pravo je vrijeme za takozvani ,,city break“. Za ovakva putovanja biće vam potrebna manja torba ili kofer koji se vodi kao ručni prtljag. Da pakovanje  ne bi postalo stres, izaberite odgovarajuću torbu za ručni prtljag.

Prije svega provjerite dozvoljene dimenzije ručnog prtljaga. Dimenizije torbi za ručni prtljag mogu vam se učiniti malim, ali ako je torba funcionalna, lako ćete se spakovati. 

Najbolje je da birate torbe i kofere sa više pregrada tako da u jednu veću, a užu pregradu stane recimo i laptop, a u manje pregrade ubacite sitnije stvari. U središnji dio možete staviti odjeću, a u neku od pregrada sa strane kozmetiku (kada je u pitanju kozmetika, ne zaboravite na pravilo o unosu tečonsti u avion).  

Važno je i da materijal od koga je torba uzrađena bude kvalitetan i izdržljiv, postoje i one koje su  vodotporne. Možda ste do sada kao ručni prtljag birali male kofere, ali i lagana putna torba može odlično da posluži. 


Planinarenje, kampovanje

Svi ljubitelji kampovanja i planinarenja znaju koliko je za boravak u prirodi važna dobra torba. Kao i ostala oprema, obuća i odeća i torba mora da bude izdržljiva, otporna, a da u nju stane sve što je potrebno. 

Za kampovanje i planinarenje nose se torbe koje su kao rančevi. Mogu se naći u različitim dimenzijama, ali su pravi kamperski uglavnom veći. Zato i nije moguće nositi običan ranac, ako planirate na kampovanje biće vam potrebna veća torba-ranac koja ima više segmenata. Najveća pregrada je za odjeću i krupniju opremu, a u manje možete staviti laptop, knjige i ostale sitnice. Kod ovakvih torbi-rančeva veoma je važno da se dobro zatvaraju i da su ručke odnosno trake za nošenje čvrste i prilagodljive. 

Ozbiljniji planinarski rančevi slični su ovima za kampovanje. Takođe imaju više različitih pregrada, dio za leđa je udoban, ergonomski postavljen, a mogu imati i aluminijumske šipke, kao i sistem za hidrataciju. 

Ovakvi rančevi, iako im u nazivu stoji ranac, imaju sve karakteristike kvalitetnih putnih torbi. Zato nije rijetkost da se nose i na ostala putovanja. Praktični su za pakovanje, zgodni za duža putovanja i možete ih nositi kojim god prevoznim sredstvom da idete.  

Ukoliko planirate putovanje sa presjedanjem, putujete kroz više gradova ili zemalja, putni ili planinarski rančevi biće idealni. 


#Pulse preporučuje

U našoj ponudi možete pronaći torbe za svaki put. Od kvalitetnih kofera u 3 veličine (od malog za ručni prtljag do izdržljivih velikih kofera) u izrađenih od izdržljivog, vodoodbojnog materijala koji je otporan na različita oštećenja, Pulse koferi odlično će vam poslužiti kako za ljetnje odmore, tako i za vikend putovanja i kraće odmore. 

Za ljubitelje putnih torbi takođe imamo šta da ponudimo. Pulse putne torbe predstavljaju odličan izbor za putovanja, ali i za razne sportske aktivnosti. Sastoje se od tri pregrade:  jedne velike glavne pregrade i jedne sa prednje strane torbe i jednu sa strane. Pulse putne torbe dolaze u 3 boje, izrađene su od kvalitetnog poliestera sa izdržljivim, dodatno ojačanim naramenicama za nošenje kako se ne bi usjecale preko ramena. 

A za one kojima je fleksibilnost na putu od naročite važnosti, tu su naši rančevi za putovanja

Pulse ruksaci BiH za putovanja su pogodni za pakovanje veće količine stvari i sadrže više pregrada za bolju organizaciju. Naramenice su postavljene i imaju mogućnost podešavanja, dok leđni dio osigurava maksimalnu udobnost pri nošenju. Sve vaše potrepštine, uključujući i gedžete i laptop biće bezbedni i zaštićeni u ovim rančevima. Mogu se koristiti kao jedina torba ili kao dodatni prtljag za put. A za potpunu sigurnost i usklađenost sa vašim gedžetima, tu su i antitheft pametni rančevi koji imaju specijalni sistem zatvaranja tako da ste potpuno sigurni od potencijalne krađe. 

Na vama je samo da odlučite koju torbu želite da dodate za svoje naredno putovanje.