Iako ove godine zbog situacije sa korona virusom nije izvijesno kako će đaci pohađati nastavu, čime su đaci prvaci najviše pogođeni, ipak je potrebno nabaviti kompletnu školsku opremu kao i što bi inače radili. Polazak u prvi razred je velika stvar i prirodno je da se i vi i dijete uzbuđeni, pomalo euforični, pomalo i uplašeni. 

Iako ne znate šta čeka vašeg budućeg prvaka i ne možete ga pripremiti na prvi razred tokom korona virusa, ono što možete i što bi trebalo da učinite jeste da nabavite svu potrebnu opremu i pribor za školu. 


Stavki za nabavku ima puno, neke su obavezne, a neke vam možda neće ni trebati i zato smo napravili ovaj spisak da biste efikasno kupovali. Prije svega, moramo da napomenemo da postoje stvari koje slobodno možete nabaviti čak i ako niste dobili nikakav zvaničan spisak potrepština iz škole, a da ima i onih za koje je pametnije pričekati dok ne budete bili sigurni. 


Za šta bi valjalo pričekati?

Ukoliko još uvijek niste dobili konačan spisak knjiga i dodatnog pribora od učiteljice, onda ne bi valjalo da to unaprijed ni kupujete. Od dodatnog pribora su to sveske za koje možda učiteljica može imati posebne zahtjeve koji se tiču štampe i veličine, kao i pribor za fizičko (odjevne opreme koji varira od škole do škole), ali i dodatni šestari, pribor za likovno i slične stavke za koje niste sigurni da li će djetetu zaista i biti neophodne. 


Šta možete kupiti unaprijed? 

Stavka za koju se zna da će vašem djetetu zasigurno trebati uvijek, bez obzira na to koju školu pohađa i koji je sistem nastave u njoj jeste odgovarajući ruksak.

# Ruksaci za školu su svakako nešto što svaki đak mora da ima. Ukoliko dijete kreće u prvi razred onda ćete sigurno nabaviti odgovarajući ruksak. Naša topla preporuka je da za prvake birate isključivo anatomske ruksake koji ne opterećuju kičmu djeteta. Druga varijanta za koju se možete odlučiti jesu ruksaci na točkiće koji su takođe zgodni, ali se mora imati uslova za njih, a varijanta koja je možda najbolja jeste da kombinujete anatomski ruksak sa mehanizmom za vuču. Ovo je nešto novo što imamo u ponudi i što predstavlja najbolje od oba sveta: anatomski ranac koji se uvijek može koristiti samostalno uz dodatak i mogućnost da se nadoveže na mehanizam sa točkićima kako bi se po potrebi mogao vući do škole i nazad. Da ne govorimo o drugim prilikama, poput putovanja i ekskurzija kada ćete isto moći da koristite ovaj mehanizam. 


Ukoliko dijete već ide u školu i samim tim ima svoj ruksak, sada je dobro vreme da proverite da li je taj ruksak odgovarajuće veličine, da li je i dalje funkcionalan. Ukoliko jeste, sve što je potrebno jeste da ga operete i na taj način pripremite za nov početak školske godine, a ukoliko nije, onda je vrijeme da potražite nov ruksak za vaše dijete. 


# Pernice su takođe stavka koja djeci uvijek treba. Ako je dijete tek krenulo u školu, onda je pitanje koju vrste pernice bi trebalo odabrati. Za prvake se roditelji obično odlučuju za pernice na spratove. Roditelji koji se odlučuju za ove pernice tvrde da su im one zgodne jer djeca imaju bolju preglednost, uče se čuvanju stvari i, za razliku od običnih okruglih pernica, svaka stvar ima svoje mesto. Međutim, mana ovih pernica u odnosu na obične okrugle sastoji se u tome što su one teže i povećavaju ukupnu težinu ionako prepunjenog ranca za prvake. Za starije đake obično se uzimaju okrugle pernice, mada oni već znaju šta im odgovara i kakva im pernica treba, pa ovde može da presudi upravo taj faktor.  Ako se odlučite za ovaj tip pernice preporučujemo vam da pogledate u našoj ponudi i pernice sa dodatnim pregradama kojima smo riješili problem smanjene preglednosti u ovoj vrsti pernica. 


#Torba za patike i fizičko je još nešto što slobodno možete da nabavite i što će sigurno djetetu biti možda ne neophodno, ali veoma korisno u školi. Uz ovu torbicu dijete će sa lakoćom odložiti patike i drugu opremu za fizičko. Može se nositi u rancu ili zasebno. U našoj ponudi imate torbe za patike koje se mogu upariti i sa rancem (pa čak i sa pernicom) kako biste zaokružili cijeli komplet za školu u istom maniru. #Kesa za blok i pribor za crtanje potrebni su školarcima svih uzrasta. Iako možda niste sigurni koja veličina bloka je neophodna, u standardnu kesu za blok staju blokovi svih veličina, a ono što je takođe dobro jeste da u njih može stati i ostali pribor za likovno. Ovde smo već naveli da nije pametno kupovati unaprijed, ali, ako je dijete prvačić, onda sigurno nije na odmet da uzmete bojice za crtanje, a za stariju djecu se uglavnom koriste tempere. #Pulse preporuka oprema za školu

U ovom tekstu smo se potrudili da vam predočimo sve ono što je djeci neophodno ili što im može biti od velike koristi u školi, a što možete nabaviti i bez da znate šta je sve obavezno za školu. Ono što bismo dodali kao važnu napomenu jeste da birate isključivo kvalitetne proizvode. Kod školske opreme je to možda i važnije nego inače jer, jedan loš ranac može da ostavi trajne probleme na djetetovim leđima; zbog nekvalitetne olovke dijete može propustiti da zapiše nešto bitno; sveska loše kvalite će se cijepati i otežavati djetetu izradu domaćeg zadatka, a svi znamo koliko je bitno da očuvamo djecu zdravom i da im obezbjedimo okruženje u kojem će neometano moći da rastu i da uče. 


Na kraju, ostaje nam samo da vam poželimo srećan početak ove školske godine!Podeli sa prijateljima: