Da li ste nekada zavidjeli osobama koje vidite da bez ikakve torbe ili torbice ujutru krenu na posao? Djeluju tako rasterećeno, bez ikakvih dodataka i tereta, a u stvari vjerovatno sa mnogo problema, jer šta se događa kada im nešto zatreba hitno, a nemaju ništa sa sobom?!

Organizacija i spremnost na različite situacije, pa čak i one malo očekivane, dvije su stavke koje čine karakter, ponašanje i srž uspešne poslovne osobe. Danas je zaista nemoguće, posebno kada je sve digitalizovano i imamo hiljadu gedžeta sa sobom, ići bez ikakve poslovne torbe ili određenog ranca bilo gde, a ne samo na posao. U momentu može mnogo toga da zatreba, da zafali, a da je nemoguće nabaviti ukoliko već niste ponijeli sa sobom. Da, moguće je nekada snaći se i bez toga ili se uvijek snaći, ali se na ovaj način kroz dobru organizaciju izbjegavaju svi oni sitni, svakodnevni stresovi koji kvare dan i produktivnost. Zato smo razmišljali i napravili zanimljiv spisak sa 9 stvari koje bi trebalo da se nađu u poslovnoj torbi 508 svake uspješne i kvalitetno organizovane poslovne osobe.

Imajte kod sebe praznu fasciklu

Ništa vas ne košta da u torbi ili rancu za laptop uvijek imate neku praznu fasciklu, ništa vam ne smeta, a može mnogo da vam znači. Često se dogode situacije kada vas zatrpa hrpa papira, kada idete od jednog do drugog mjesta skupljajući neku dokumentaciju, a kada imate sve to negde da spakujete i sortirate, onda je i glava mirnija. Kod nas na sajtu ćete pronaći veliki broj različitih fascikli za odlaganje i sortiranje dokumentacije, a vama će i najobičnija koju stavite u svoju torbu mnogo značiti kada se dogodi da sa sobom nosite određene papire. 

Bez punjača i prenosive baterije ne izlazite iz doma

Bez mobilnog telefona je nemoguće danas živeti, posebno u poslovnom svijetu gde telefon stalno zvoni, a mejlovi uporno stižu. Osim toga, tu su i brojni programi koji mogu da se koriste u različite svrhe, a koji su u određenim vrstama zanimanja svakodnevno uključeni kako na kompjuterima, tako i na telefonima. A onda se dogodi da se baterija isprazni i da posao ne može da se završi na vrjeme. Zato je potrebno da u svom rancu/torbi uvek imate jedan dodatni punjač, koji će u tu uvijek i stajati, kao i prenosivu bateriju za punjenje.

Dobra strana jeste što se prenosive baterije mogu pronaći po veoma niskim cijenama, a uglavnom imaju mogućnost za oko tri punjenja, što znači da nikada neće biti straha šta ako baterija na telefonu bude ispražnjena. A čak i kada se dogodi da prenosiva baterija više nema mogućnost punjenja, punjač je tu i traženje prvog štekera. 

Slušalice u poslovnoj torbi su „must have“

Dodatni par slušalica u poslovnoj torbi neće nikako škoditi. U trenucima kada negde kasnite, vozite se javnim gradskim prevozom, idete pješaka na posao, olakšaće vam poslovne razgovore, jer nećete morati da držite telefon na uhu. Posebno je ovo bitno u toplim, ljetnjim danima, kada se lice od telefona znoji, pa nastaju bubuljice i iritacije. Korišćenjem slušalica toga nema. Naravno, ne zaboravimo na zabavu i relaksaciju. Sluške u uške, slušanje muzike ili nečega što vas relaksira, savršeno vas može pripremiti za novi radni dan i nove radne pobjede.

Spakujte češalj i pribor za sređivanje frizure

Vjerovatno se i sami sjećate nekih muškaraca, možda ih imate još u okruženju, koji su u svom prednjem džepu košulje uvek nosili mali češalj. O ženskim torbama nije potrebno ni da pričamo, jer su pokretni kozmetičko-frizerski saloni. Ali zašto je to tako? Oduvjek postoji potreba da kosa bude uredno očešljana, sređena u pristojnu frizuru, kako se ne bi odao neki pogrešan utisak. Ti utisci su, posebno u poslovnom svijetu, jako važni, zato je potrebno da uvijek uredno i pedantno izgledate. Sigurno ste svedoci tome kako vjetar, kiša, snijeg, mogu da unište kosu u sekundi, zbog čega su češalj, neki gel, malo pakovanje laka za kosu, najbolji prijatelji kada se na posao stigne. Sve ovo ne zauzima mnogo mjesta u poslovnoj torbi, ali zato mnogo znači i neka se u njoj i nađe.

#Pulse preporučuje

Sve vrijeme govorimo o toj poslovnoj torbi i poslovnom rancu, a ako se pitate gde pronaći nešto od ta dva, tako da sve nabrojano, ali i još neke stvarčice mogu da stanu, a da vam budu kvalitetni i udobni za nošenje, onda je #Pulse online shop odgovor. Pored širokog asortimana kada su ove kategorije u pitanju, izdvajaju se dva artikla pod nazivima Neptun Black i Neptun Grey, koji će se svideti posebno onima koji mnogo koriste telefon u radu, pa čak i kada se u pokretu. Ove torbe posjeduju konektore za punjač i slušalice, pa je tako funkcionisanje olakšano više nego 100%. Uz sve ovo, obe ove trobe se mogu nositi i kao poslovna torba i kao poslovni ranac, zbog čega se i izdvajaju iz cjelokupne ponude. 

Kišobran ne izostavljajte

Možda tokom ljeta možete kišobran da izostavite iz svoje poslovne torbe, jer nekada je lijepo i pokisnuti, ali van ljeta, neka se uvijek nađe pri ruci. Posebno tokom proljeća i jeseni kada su pljuskovi jaki i iznenadni, a treba sačuvati kosu i garderobu. Uz njega neka se nađe i neka kesa, kako biste mogli bez problema mokar kišobran da vratite u torbu, a da ne strahujete da će nešto važno pokvasiti ili pokvariti.

Bez dezodoransa nigde

Iako se pre posla uredno spremite, sredite i namirišete, bitno je da imate određene stvari za ličnu higijenu, kako biste mogli da se osvježite. Prvo i osnovno je imati sa sobom dezodorans, neko malo – putno pakovanje, koje neće zauzimati mnogo mjesta, ali će vam značiti da se namirišete, posebno u toplim danima kada se svi pojačano znoje. Tako ćete i na poslu, tokom sastanaka, imati više sigurnosti u sebe.

Nešto za održavanje higijene zuba

Iz istog ovog razloga kada govorimo o dezodoransu, savetujemo da sa sobom uvijek imate neke žvake, bombone ili sprej za osvježavanje daha. Najbolja opcija jeste da imate manji neseser sa potrepštinama za sređivanje frizure, dezodorans i četkicu i pastu za zube, tako da vam je sve na jednom mestu i pri ruci da uvek možete da se fino dotjerate i pripremite za neki naredni poslovni korak.

Sredstvo za uklanjanje fleka

Zlu ne trebalo, ali vlažne maramice za uklanjanje fleka ili one male, čudotvorne olovke za fleke iz drogerija, spas su u kritičnim situacijama. Sigurno je da niko nije izbegao flekanje na poslu, hranom ili nečim drugim, zato je važno sa sobom imati nešto za brzo reagovanje i rješavanje problema. Zato, neka vam naredna stanica bude neka drogerija i pronalaženje nekog sredstva koje je kompatktno, efikasno i da ne zauzima mnogo mjesta u trobi. Zahvalićete nam na ovoj napomeni!

Uvek majicu viška u torbi

I na kraju, mada ne najmanje važno, svakog dana prije polaska na posao u svoj poslovni ranac stavite jednu majicu bar, jer može da zatreba. Nekada padne kiša, nekada se negdje oflekate usputno, a nekada to bude prosuta kafa ili sladoled koji vas je tokom pauze pokapao, a dodatna majica će vam pomoći da sve riješite u jednoj sekundi.


Podeli sa prijateljima: