Kako da izaberete idealan kofer?

Da li verujete svom koferu? Možda vam ovo pitanje zvuči čudno, ali iskusni putnici znaju da kofer mora biti najpouzdaniji saputnik. Ako vas izveneri i pokvari vam putovanje, onda ga višestruko plaćate. U ovom tekstu vam predstavljamo najvažnije kriterijume za odabir idealnog  kofera: materijal, zapremina, veličina, boja… Sve je važno. A evo i zašto.

Materijal kofera:

Da li pravite razliku između plastike i drugih materijala? Hajde da vam pomognemo. Plastika je krta, podložna pucanju pri udarcima i teška, dok je polikarbonat fleksibilan, otporan na udarce i druga oštećenja i znatno lakši. A kako da budete sigurni od kog materijala je kofer napravljen? Proverite na proizvođačkoj deklaraciji jer ovi materijali često na prvi pogled deluju isto, a razlika u kvalitetu je neuporediva. Pulse koferi napravljeni su stoprocentno od polikarbonata, a drške su od aluminijuma jer oba materijala obezbeđuju dugotrajnost i lakoću upotrebe.

 

  • Veličina kofera

Većina proizvođača, kao i Pulse, nude tri veličine kofera; veliki (28inči) 4kg, srednji (24inch), mali (20inch). Ako idete na porodični godišnji odmor najviše će vam odgovarati najveći kofer, srednja veličina je idealna za putovanja na nekoliko dana, a najmanji kofer, u veličini kabinskog prtljaga. je za one koji često putuju i nose malo odabranih stvari. Za porodicu je najbolje da ima sve tri veličine jer je pakovanje u gepek olakšano kombinovanjem različitih veličina. Preporučljivo je kombinovanje dve različite veličine: mali i srednji, veliki i mali. Tako ćete za jedno putovanje moći da iskoristite oba kofera, naročito ako idete porodično, ili u paru.

Težina kofera:

Kad smo kod veličine kofera, hajde da vidimo koje težine ih prate kada je reč o Pulse koferima: veliki – 4kg, srednji – 3.2kg, mali – 2.7kg. Težina je jako bitna, naročito kod najveće dimenzije kofera. Kupci uglavnom obraćaju pažnju na veličinu (zapreminu) i teže ka kupovini što većeg kofera, a zapravo veoma važan ograničavajući faktor su propisi aviokompanija gde je maksimalna težina 23kg. Na težinu utiče materijal od koga je kofer napravljen, a već smo rekli da je polikarbonat lakši od plastike.

 

  • Sistem zaključavanja kofera

 Da bi vaše stvari bile sigurne, nije dovoljno da imate mali katanac i ključić, koji se i dalje koriste na mnogim koferima. TSA LOCK (Transport Security Administration) je patentiran sistem koji obezbeđuje zaštitu od krađe kao i olakšan sistem otvaranja i provere od strane carinskih organa. Trocifrena kombinacija šifre se lako memoriše i moguća je promena fabričke šifre (000) po potrebi.

Boje kofera:

Iskusni prodavci kažu da su najprodavanije boje crna, siva, teget, dakle klasične boje koje mogu koristiti i muškarci i žene. Međutim, naš savet je da kupujete kofere u jarkim bojama zbog lakšeg uočavanja na pokretnoj traci na aerodromu, kao i zbog sprečavanja krađe u raznim situacijama. Boje koje preporučujemo su žuta i plava, jer su sigurno manje zastupljene od drugih.

 

Točkovi kofera:

 Koferi sa četiri točkića ubedljivo su najpraktičniji jer se mogu lako rotirati u različitim pravcima. Ovo je naročito zgodno za one koji često putuju avionom. Mnogo su pokretljiviji nego koferi sa dva točka i olakšavaju vam kretanje. Bitno je da točkići budu prevučeni silikonom, jer će se manje habati, kao i da budu dobro pričvršćeni za ram kofera.

Garancija Pulse kofera:

Pulse daje garanciju za sve eventualne fabričke nedostatke koje kofer ispolji u roku od 2 godine od momenta kupovine. Jako je bitno da znate da proizvođač ne odgovara za eventualna oštećenja nastala fizičkim putem, najčešće od strane aerodromskog osoblja. Za te slučajeve odgovara avio kompanija i treba se obratiti aerodromskoj službi za izgubljen prtljag koja pravi zapisnik o nastaloj šteti.

 

Ukoliko kofer koji birate ispunjava sve navedene kriterijume, znajte da nećete brinuti. Preostaje vam da se spakujete i da se lepo provedete na putovanju. Pišite nam ako imate neka pitanja i nedoumice, a ukoliko planirate putovanje uskoro, pogledajte najnoviju kolekciju Pulse kofera na sledećem linku.

http://pulsebih.com/product-category/pulse-torbe/koferi-pulse/

0 replies

Ostavite komentar


Ostavite komentar

Your email Adresa will not be published. Required fields are marked *